Pirelli opět na Barum Czech Rally Zlín

rally český krumlov

rally český krumlov | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Pohár Pirelli 2009, který se v letošní sezóně jede jako součást Mediasport MMČR v Rally zavítá o nadcházejícím víkendu do okolí Zlína, kde se uskuteční pátý díl českého šampionátu, který je zároveň součástí prestižního IRC.

V roli vedoucího jezdce Poháru Pirelli jede do okolí Zlína vstříc tříetapovému závodu o počtu patnácti rychlostních zkoušek o celkové vzdálenosti 254, 96 kilometrů Marcel Tuček, startující s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Cestu za udržením této skvělé příčky však nebude mít jednoduchou. Na startu totiž nebude chybět favorit Poháru Vojtěch Štajf, který bude startovat opět s vozem Subaru Impreza WRX STi Gr.N 09. Pražský jezdec se startovním číslem 34 bude chtít jistě navázat na hustopečskou rallye, kde dokázal zvítězit a získal tak deset bodů a přiblížil se k prvnímu místu v Poháru Pirelli.

Na startu však nebudou chybět ani Jiří Vacek a Robert Achs ( obaSubaru Impreza). Jmenujme take Milana Lišku, který usedne do Mitsubishi Lancer poslední evoluční řady.

Ve třídě N2 se zatím nejvíce daří Jakubcovi s Hondou Civic VTi. Svoji cestu za ziskem dalších bodů bude mít ulehčenou o absence startu Dunovského a Jindrleho.

Mezi vozy třídy A7 se v rámci pohárového závodění představí Miroslav Fišer s vozem Ford Fiesta RS a se Škodou Felicia Kit Car ve třídě A5 bude startovat  Vlastimil Hodaň, kterému v průběžném pořadí patří třetí místo se ziskem třiceti bodů.

Barum Rally patří mezi nejtěžší soutěže u nás, a tak bude správná volba pneumatik a jejich funkčnost velmi důležitá. „Materiály, směsi a inovované konstrukce asfaltových rally pneumatik Pirelli představují nejnovější technologii, která je přímo odvozena z úspěšných WRC pneumatik. Vynikají především svou odolností a dlouhým výkonem. Vzhledem k avizovanému počasí, které se ma prudce měnit, bude volba pneumatik hrát velkou roli a my věříme, že pneumatiky Pirelli na mokrou odvedou znovu skvělou práci,“  dodal Zdeněk Vacl.


Průběžné výsledky Poháru Pirelli 2009 - MMČR

1. Tuček / Marušák/Tesař – Mitsubishi Lancer  34 bodů
2. Štajf / Černoch/Ernst – Subaru Impreza WRX STi  30
4. Hodaň / Polaček – Škoda Felicia Kit Car  30
2. Jakubec / Kacerovský – Honda Civic VTi  26
5. Dunovský / Šmeidler – Honda Civic VTi  20

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu