Přežil havárii, pomohl zastavit lumpy a stihl svatbu. Američan veřejně poděkoval Tesle

AutoRoad.cz, 18. května 2017, 09:25 Google+

Když si John Tran vybíral vůz, který si zapůjčí na den své svatby, neměl nejmenší ponětí o tom, že mu brzy zachrání život. Přesně to se ale stalo - díky skvěle propracované bezpečnosti vozů značky Tesla totiž přežil bez zranění vážnou autonehodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Řidič děkuje Tesle za záchranu života. Nebýt bezpečnosti Modelu X, nedožil se svatby

Řidič děkuje Tesle za záchranu života. Nebýt bezpečnosti Modelu X, nedožil se svatby | foto: Tesla Motors Club

Sdílejte článek

V předvečer své svatby se John Tran rozloučil se svou snoubenkou a po večeři v restauraci se každý z nich vydal domů jiným vozem. Cesta Johna v zapůjčené Tesle Model-X ale skončila již po pár desítkách metrů, kdy do něj narazil rychle jedoucí řidič, prchající v kradeném vozidle před policií.

Podle toho, co sepsal řidič Modelu X na Tesla foru se celá situace odehrála asi takto: Když vyjížděl z parkoviště, z levé strany do něj narazilo stříbrné vozidlo, které v tu dobu jelo rychlostí cca 105 km/h. Náraz, který zasáhl přesně řidičovu stranu vozu, byl natolik silný, že vůz odmrštil o více než 6 metrů. Během nárazu se ve vozidle odpálily všechny airbagy, takže řidič byl dezorientovaný a v šoku.

Když se mu podařilo nahmatat kliku dveří, zjistil že jsou po nárazu zaseklé. Proto se je pokusil vykopnout, což se mu na několikátý pokus povedlo. Když z vozu vystoupil, byl stále dezorientovaný a zmatený. Tou dobou už mu ale běželi na pomoc kolemjdoucí a policisté, kteří kradený vůz pronásledovali.

Když se podíváte na snímky z místa nehody, je až neuvěřitelné, jak zachovale Model X po nehodě vypadá. Ačkoliv došlo k odpálení všech airbagů, poškození přední nápravy a vylomení kola, vůz vypadá po nárazu stále zachovale. To se ovšem nedá říci o ukradeném stříbrném vozidle.

Jeho dvoučlenná posádka se po nehodě vydala na útěk před policií pěšky. Zatímco ženu, která seděla na místě spolujezdce policisté dopadli ještě ten samý večer, její partner a řidič vozidla je stále na útěku.

I'll try to make this short. On 5/5 the night before my wedding to my amazing wife @nancy_deee . I was involved in a hit and run accident. I was leaving our family rehearsal dinner at a local mall in San Jose. I rented a #teslamodelx for as our wedding vehicle. Nancy and I had separate cars because we were parting ways from there. She was going to the hotel to be with her bridesmaids and I was going to wrap up loose ends with a couple of groomsmen @alexnguyen.45 and dalton. We heard and saw sirens from the mall security but really didn't think was up, it stopped and it was quiet. As I was pulling out of the parking stall and onto the mall loop street, I began to make my left turn to get on to the road. Just as I'm completing my turn a stolen silver car that was running away from police and helicopters going at least 65mph, plows directly into my driver side door and immediately send me 20-30 ft away from my original spot. All airbags deploy and I'm seeing nothing but smoke in the cabin. At this point, I try to open the door by hand, but it's stuck, and my right hand is swollen like a pillow. I try again by kicking my way out and am able to free myself. I get out and I see the drivers book it, and quickly followed by cops. Soon after an amazing mother and daughter who saw the whole thing happen came to help me and woke me up. Randomly friends who just happened to be in the lot saw me laying on the ground and assisted me up from my daze. Eventually they catch 1 of the 2 runners and I'm left with a busted wedding car sore hand, ankle, and ego. I thought to myself, why this night. The night before my very own wedding, and how am I alive right now. I get driven to the ER and was quickly seen by the nurses and checked out to be ultimately, unharmed. I just want to thank @elonmusk @teslamotors @tesla_modelx #tesla #teslamodelx #elonmusk for building an amazing life saving machine. The @sjpdofficial and @sanjosefirefighters said I am so lucky to be alive being hit at that speed. My God the one and only #jesus #john316 could make that happen. I am standing and married today because #jesuschrist allowed me to be in a #tesla. I am now on my quest to find a model x.

Příspěvek sdílený John (@illestjtt),

John Tran, který řídil za volantem Tesly, byl převezen na vyšetření do nemocnice. Kromě pár škrábanců a pohmožděnin ale neutrpěl žádná zranění, takže byl ještě ten večer propuštěn domů a další den se mohl vydat na svou svatbu. O svůj zážitek s Teslou se před pár dny podělil na svém Instagramu a Tesla Motors Club.

Vytisknout

Diskuze: Přežil havárii, pomohl zastavit lumpy a stihl svatbu. Američan veřejně poděkoval Tesle

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Řidič Porsche 911 vybržďoval hasiče

Arogantní řidič vybržďoval hasiče. Víte, co ho teď čeká?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud