Lyže jako zbraň! Víte, jak správně je v autě vozit?

ar6, 16. ledna 2017, 16:52 Google+

Zima a lyžování k sobě neodmyslitelně patří. Do horský středisek se pak lidé dostávají většinou pomocí automobilů, v jejichž útrobách své vybavení převážejí. Z lyží, ale i lyžařských bot nebo hůlek, se ale velice snadno může stát nebezpečná zbraň. Tady jsou typy, jak vybavení správně převážet.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jak správně přepravovat lyže ukazovala už dobová fotka Fiatu 124.

Jak správně přepravovat lyže ukazovala už dobová fotka Fiatu 124. | foto: Fiat

Sdílejte článek

Špatně uložený náklad může při nehodě nadělat více škody než nehoda samotná v kterémkoliv ročním období. Zima je ale extrémní i co se týká možné havárie, tak i v otázce potenciálně nebezpečných předmětů. Často jsou totiž v kufru nebo na zadních sedadlech lyže, lyžařské boty, lyžařské hůlky či lyžařská helma. Podle zákona by nejen tyto položky měly být bezpečně uloženy, aby žádného cestujícího neohrožovaly na životě. Praxe je ale mnohdy jiná a na zajištění nákladu zapomínáme. „Ideální je přepravovat lyžařské vybavení na nosiči na střeše auta. Nejvhodnější jsou uzamykatelné střešní boxy, protože do nich dáme nejen lyže, ale i další vybavení,“ doporučuje šéf BESIPu Martin Farář.

img-responsive

Nejlepším způsobem na přepravu lyží je střešní box. | foto: Škoda Auto

I při přepravování nákladu na střeše je ale třeba dbát správného uchycení nosiče nebo boxu, respektive dodržet nosnost střechy jako takové. Na trhu se dnes již objevují speciální nosiče přímo na lyže, uzpůsobené pro převoz dvou až šesti párů. Lyže by pak měly být přepravovány špičkami směřujícími dozadu a svázané skluznicemi směrem k sobě. Zároveň je ale třeba mít na paměti, že lyže nejsou nikterak chráněny před okolními povětrnostními podmínkami. Jako lepší volba se tak jeví uzamykatelné střešní boxy, do nichž je možné naložit i hůlky a další potřebné vybavení. S nimi je ale pro změnu výrazně omezena maximální rychlost vozu. Dočasné řešení představují magnetické nosiče, použitelné ale pouze na střechu z feromagnetického materiálu, zajímavé řešení pak představují nosiče na tažné zařízení.

Ne vždy je však střešní box či nosič po ruce, případně je třeba není možné z nějakého důvodu namontovat. V tu chvíli je nutné přepravovat zimní vybavení uvnitř automobilu. Mnohé z nich jsou pro přepravu lyží vybaveny speciálním průvlakem mezi zadními sedadly, i tehdy by ale měly by lyže (ale i hůlky nebo další vybavení) upevněny ke konstrukci automobilu, či ke speciálním kotvícím bodům v zavazadelníku, a ne pouze prostrčeny. V případě jejich pohybu totiž hrozí pořezání o ostré hrany, nemluvě o daleko vážnějších následcích v případě havárie. Lyžařské boty je dobré na dně zavazadlového prostoru, nikoliv pod předními sedadly. Naprosto vyloučená je pak jejich přeprava na naložených zavazadlech, především pak u aut bez dělící mříže. „Musíme mít na paměti, že lyžařská bota váží 1,5 až 2 kilogramy, takže ve chvíli, kdy budeme jen prudce brzdit, poletí špatně uložená – navrchu zavazadlového prostoru – bota dopředu směrem na naše hlavy. Při nárazu v rychlosti pouhých 30 km/h pak taková bota vážící 1,9 kilogramuů udeří vahou 16 kilogramů, a při 50 km/h to už bude vahou přes 26 kilogramů,“ doplňuje Farář.

I správné uchycení zavazadel ale může být k ničemu, pokud řidič sedne za volant ve špatném oblečení, respektive ve více vrstvách oblečení. V zimě je to typicky zimní bunda, v jejíž kapse míváme nejrůznější předměty, což v konečném důsledku zvyšuje riziko zranění, protože bezpečnostní pásy nemáme řádně dotažené nebo mezi nimi a naším tělem máme předměty, které nás mohou při nehodě poranit. Naprosté hazardování se životem představuje řízení v lyžařských botách. Řidič v nich totiž nemá absolutně žádný cit a snadno může sešlápnout i dva pedály najednou. Vedle dokonalé přípravy auta na zimu tak rozhodně dbejte také na správné uchycení nákladu a vhodné oblečení za volant.

Zdroj: BESIP, stresninosice.cz

Vytisknout

Diskuze: Lyže jako zbraň! Víte, jak správně je v autě vozit?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Dálniční známky 2017

Vše o dálniční známce 2017. Co hrozí, když ji nestihnete vylepit?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud