Dobrá věc se opět podařila, jezdci rally ve Zlíně štědře nadělovali

Jiří Hejtmánek, 22. února 2017, 16:12 Google+

V sobotu si ve Zlíně dali hokejové dostaveníčko jezdci rally při devátém ročníku Autotým Rally Ice Tour. V rámci benefičního utkání pod záštitou primátora statutárního města Zlína MUDr. Miroslava Adámka se rozdala historicky nejvyšší částka, která se vyšplhala až do výše sto padesáti tisíc korun.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Ice Tour

Rally Ice Tour | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hlavním hostem byla posádka továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký - Pavel Dresler, která předala před zahájením přímo na ledové ploše jeden z poukazů na finanční dar Veronice Fojtíkové z obce Rybí na Novojičínsku. "Velmi rádi jsme přijali pozvání pořadatelů. S obdarovanými jsme se setkali přímo na ledě a doufám, že jsme se neviděli naposledy. Chtěl bych poděkovat Láďovi Barvíkovi a organizátorům, že pro handicapované takhle skvělou akci dělají. Je totiž důležité lidem, kteří to hodně potřebují, alespoň takhle pomáhat", vyseknul poklonu a poděkování pořadatelům v minulé sezóně čtvrtý muž bodování kategorie WRC2 mistrovství světa v rally Jan Kopecký. "Přijel jsem do Zlína jen kvůli téhle akci, ale jelikož mám přítelkyni z Hulína, tak tady už mám vlastně i rodinu. Včera jsem byl s nimi a dneska zase oni přijeli za mnou na stadion," připomenul pilot tovární Škody Fabie R5, že na Zlínsku je vlastně skoro jako doma. Společně se spolujezdcem Pavlem Dreslerem pak v průběhu utkání rozdali fanouškům nespočet autogramů a odpověděli na spousty zvídavých dotazů.

img-responsive

Rally Ice Tour | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Na předání dalších darů přijali pozvání zástupce města Zlína František Pilka, dlouholetý ředitel Barum Czech Rally Zlín Miloslav Regner a zástupci extraligového týmu hokejistů PSG Zlín v čele s kapitánem Ondřejem Veselým. Těmito dary udělali velkou radost Českému svazu zrakově postižených sportovců, zlínskému klubu MONOSKI, legendárnímu spolujezdci Petru Grossovi a dětem z dětského domova ve Vizovicích. "Jsme nesmírně rádi a ceníme si toho, že partneři, hráči, ale i diváci jsou nám nadále nakloněni a na dobrou věc přispívají. Díky nim můžeme zprostředkovaně dělat radost lidem, kteří pomoc potřebují a zaslouží si ji. Navíc díky jejich vstřícnosti se daří každým rokem získat stále vyšší částky, což se potvrdilo i letos. Věřím tedy, že přízeň nám partneři zachovají i v příštím roce, kdy Rally Ice Tour oslaví kulaté jubileum", doufá s výhledem k příštímu ročníku její zakladatel a hlavní organizátor Vladimír Barvík.

img-responsive

Rally Ice Tour | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

K navýšení celkové částky přispěla mimo jiné i dražba o tři svezení na sedadle spolujezdce ve voze Škoda Octavia WRC pilotované Silvestrem Mikuláštíkem. Výtěžek z dražby, který se vyšplhal na nemalou částku, byl předán společně s podepsaným dresem a příspěvkem od Autoklubu České republiky Petru Grossovi zprostředkovaně přes Romana Krestu. "Doufáme, že vybrané peníze Petrovi pomůžou v jeho dlouhé a náročné rehabilitaci a hlavně k brzkému návratu do běžného života", věří ve správný směr rekonvalescence legendárního spolujezdce Vladimír Barvík.

Na zlínském zimáku se opět sešla velmi solidní divácká kulisa, pro kterou byl připraven také bohatý doprovodný program. "Spousta fanoušků si odnesla autogram, nebo třeba i fotku s hokejisty Zlína, posádkou továrního týmu škodovky i s pohárem z Barum Czech Rally Zlín. Podepsal se jim ale také herec Pavel Nečas. Divácké soutěže proběhli jak na ledové ploše, tak i v útrobách stadionu a v tombole byla rozdána spousta pěkných cen včetně hlavní, kterou bylo svezení na sedadle spolujezdce v rámci zážitkového programu Barum Czech Rally Zlín 2017. Osobně věřím, že se diváci v průběhu zápasu dobře bavili", připomenul možnosti mimohokejového diváckého programu spoluorganizátor Roman Konečný.

img-responsive

Rally Ice Tour | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Snad jedinou kaňkou na letošní jinak podařené deváté Autotým Rally Ice Tour se stalo nepříjemné zranění Petra Grafka, který si po nešťastném nárazu do mantinelu zlomil nohu a skončil v péči lékařů zlínské Baťovi krajské nemocnice. "Poprvé a doufám, že i naposledy jsme museli využít služeb na stadionu přítomných záchranářů zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Děkujeme jim za rychlou a profesionální pomoc a Petrovi samozřejmě všichni, včetně hráčů i fanoušků, přejeme brzké uzdravení", vzkázal do zlínské nemocnice marodovi jeho kamarád Roman Konečný.

img-responsive

Rally Ice Tour | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

V hlavách pořadatelů se ale již dnes rýsují zajímavé plány na příští ročník. Na co se diváci mohou těšit v rámci jubilejní desáté Rally Ice Tour, si ale ještě nějaký čas musíme počkat. Jisté je, že program akce bude opět velmi zajímavý a nabitý.

Statistika IX. Autotým Rally Ice Tour 2017

Morava - Čechy 5:4 (Jelínek, Hejtmánek, Šivic, Tureček, Chytka - Barvík Adam 2,Pochop, Stejskal,)

Samostatné nájezdy 1:0, autor branky Martin Kouřil

Nejlepší hráči zápasu: Morava - Martin Vopatřil, Čechy - Petr Uhel

Nejobětavější hráč zápasu - Petr Grafek

Rozhodčí David Knap

 

Soupiska Morava:

Brankáři - Vopatřil Martin, Kašpárek Tomáš

Jelínek Jan, Hejtmánek Jan, Kresta Roman / Šivic Pavel, Řeháček Henrich

Kubala Jan, Sovják Leoš, Kouřil Martin / Kříž Ladislav, Petráš Michael

Prášil Pavel, Tureček Martin, Chytka Viktor / Houšť Jan, Hrabec Oldřich

Firla Lumír, Gavlák Peter, Norek Igor / Vaškovič Jan, Horáček Michal

 

Soupiska Čechy:

Brankáři - Motl Martin, Orava Radim

Pochop Tomáš, Ernst Michal, Vojtěch Štěpán / Střeška Tomáš, Černohorský Petr

Stejskal Václav Jun., Dunovský Václav, Pospíšilík Tomáš / Matějka Jaroslav, Grafek Petr

Stejskal Václav Sen., Nečas Pavel, Barvík Adam / Uhel Petr, Hloušek Jan

 

Ohlasy vybraných hráčů po utkání (zdroj - Motorsport Revue - Prokop Siwek)

Roman Kresta
"Hokej mě hodně baví, i když ho příliš neumím. Klobouk dolů ale před všema klukama z Čech, kteří váží do Zlína dlouhou cestu za to, že vždy přijedou a podpoří tuhle dobrou akci. A to je v každém týmu kolem 30 procent opravdových hokejistů, kteří hrají různé kvalitní hobby soutěže".

Václav Dunovský 
"Téhle skvělé akce se účastním už pošesté a doufám, že mě pořadatelé osloví i příští rok. Byl jsem i před pár lety u odvety v Příbrami, kde jsme ale bohužel dostali docela klepec. Je super, že sezónu od sezóny tohle setkání pořadatelé posouvají výš a výš a daří se jim vybírat stále větší peníze. Akce se dostává do stále většího povědomí, což je jistě velmi pozitivní".

Štěpán Vojtěch 
"Když to jde, tak vždycky rád podpořím dobrou věc. Je fajn, že se mezi sezónami zaobíráme i něčím jiným mimo motorsport. Tyhle akce se dělají i v jiných sportech, kdy se většinou známé osobnosti představí v trochu jiných rolích a to přitáhne diváky. Je to velmi dobrý nápad, který většina z účastníků jistě vítá".

Pavel Nečas 

"Jsem tady dnes poprvé a zápas jsem si až do chvíle, kdy jsem si lehce natáhl třísla užíval. Sešla se zde i solidní divácká kulisa a hlavně dobrá parta lidí. Pokud to jde, vždy rád takovéhle akce podpořím. Každý, kdo se pustí do pořádání takovéhle akce si zaslouží jistě nejenom můj obdiv. Pokud to půjde, rád se příští rok zase vrátím".

Fotogalerie Jiřího Zaňáta z benefice zde : http://jirizanat.com/?p=16312

Vytisknout

Diskuze: Dobrá věc se opět podařila, jezdci rally ve Zlíně štědře nadělovali

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Staň se pořadatelem Valašské rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud