Williamsová by si ráda mezi ostatními šéfy F1 více dupla

Claire Williamsová nemá vždy jednoduchou pozici

Claire Williamsová nemá vždy jednoduchou pozici | foto: Williams F1 Team

Ty tam jsou časy, kdy se ženy v paddocku pohybovaly pouze v rolích časoměřiček (což byl nejednou úděl manželek pilotů či šéfů stájí) nebo tiskových mluvčích. Těch pár nesmělých pokusů v kokpitech vozů jsme si už několikrát připomněli.

Samozřejmě to neznamená, že se čas od času neobjevila velice silná osobnost, například tisková mluvčí Renaultu v jeho počátcích a známá závodnice Marie-Claude Beaumontová byla uznávána jako odbornice na slovo vzatá. Ale stále to byly spíš výjimky, soustřeďující se v jiných oblastech než na nejvyšších postech.

Řečeno slovy klasika je dnes jiná doba, stačí jmenovat Monišu Kaltenbornovou nebo Claire Williamsovou. Právě druhá dáma si ale myslí, že pořád v jednání s ostatními šéfy týmů není dost odvážná. V boji o zájmy týmu svého otce při řadě klíčových schůzek jí schází ona mužská tvrdost.

"Našemu sportu dominují muži, často jsem jediná žena v místnosti. Jsem tam s Bernie Ecclestonem, Jeanem Todtem, Christianem Hornerem, Toto Wolffem... Se všemi úžasnými osobami Formule 1. A někdy tak mívám pocit holčičky v pokoji... Jsou chvíle, kdy bych si opravdu přála s ohledem na zodpovědnost vůči svému týmu a jeho postavení v rámci F1 být daleko odvážnější," vyjádřila své pocity Claire agentuře Associated Press v rámci akce Sport Industry Group.

"Nemám ráda náš statut věčného outsidera - poslední dobou ho slýchám hodně často. Rozhodně s tím nesouhlasím, vždyť jsme šestnáckrát vyhráli mistrovství světa. Jednou z mých dalších povinností je zkusit sejmout z nás tuto nelichotivou nálepku, protože se domnívám, že to může mít dosti demoralizující vliv na naše zaměstnance. Máme jich v týmu 550 a mou povinností je tyto lidi inspirovat, aby ze sebe vydali »krev, pot a slzy«, protože právě to je třeba k tomu, abychom vyhrávali," dodává Claire.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu