Týmy potvrzují, že zvažují pouze 6 aut na výrobce. Paffett chce další značku

iM2, 27. srpna 2016, 23:00 Google+

Audi a Mercedes novinářům potvrdily, že se v současné době jedná o snížení počtu nasazovaných aut jedním výrobcem, konkrétně na 6 aut. DTM v posledních dvou letech mělo pole čítající 24 vozů, když všechny tři značky nasazovaly po 8 vozech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bude pole chudší?

Bude pole chudší? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Jenže v průběhu sezony 2016 se začaly šířit zprávy o tom, že se zvažuje redukce vozů na 6 za jednoho výrobce. To teď potvrdilo Audi a Mercedes. Šéf Audi pro DTM, Dieter Gass, řekl britskému Motorsport.com: "Ano, aktuálně o tom diskutujeme. Určitě je to jedna z možností. Ještě ale o tom povedeme další jednání.

Organizátoři šampionátu a značky ale o budoucnosti DTM debatují již od loňského srpna, takže už se probírala spousta věcí. Tohle je pouze jedna z nich. Před tím, než učiníme rozhodnutí, musíme získat lepší obrázek o tom, jaká situace přesně je."

A jaká je tedy pravděpodobnost, že toto pravidlo vstoupí v platnost? Na to odpověděl Motorsport.com šéf Mercedesu pro DTM, Ulrich Fritz"Je těžké vyjádřit tuto pravděpodobnost v procentech. Snažíme se udělat lepší produkt, potřebovali bychom ujet více kilometrů v závodech s vozy, na druhou stranu je ale potřeba také kontrolovat náklady.

Je jasné, že čím méně aut v poli je, tím nižší náklady máte. A o tom teď diskutujeme. Vzhledem ke všem programům, kterých se účastníte, musíte porovnat náklady a přínosy. Snížit počet aut by bylo velkým krokem. Když totiž snížíte počet aut, tak klesnou náklady, ale nepoškodíte produkt."

img-responsive

V minulosti již pamatujeme pole čítající pouze 18 vozů | foto: dtm.de

Šéf BMW, Jens Marquardt, odmítl jít do detailů a jen prohlásil, že se diskutuje spouta detailů. Podle Garyho Paffetta, který jezdí za Mercedes již od roku 2003, je potřeba, aby "do DTM přišly další výrobci, kteří by zaplnily startovní pole.

Pro nás by samozřejmě bylo lepší, kdyby bylo více aut. Ale náklady pro výrobce, když nasazuje 8 aut, jsou extrémní. Ideální by proto bylo, kdyby do série vstoupil další výrobce. Toho bychom chtěli dosáhnout. Chápu, že pro Mercedes je velmi drahé nasazovat 8 aut. 

Nechtěl bych, aby došlo na redukci na 18 aut. Ale na druhou stranu pořád bychom měli 18 velmi konkurenceschopný aut, takže by to nemusel být takový problém." Tento argument podporuje také Ulrich Fritz: "Je bez debaty, že bychom chtěli přilákat dalšího výrobce. Ale i 18 aut může zajistit zajímavé závodění."

Vytisknout

Diskuze: Týmy potvrzují, že zvažují pouze 6 aut na výrobce. Paffett chce další značku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Felix Rosenqvist zdědil auto po Estebanovi Oconovi, který zamířil do F1

Rosenqvist bude pokračovat s Mercedesem i na Nürburgringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud