Rosenqvist bude pokračovat s Mercedesem i na Nürburgringu

iM2, 25. srpna 2016, 22:15 Google+

Felix Rosenqvist si odbyl svůj debut v DTM minulý víkend na okruhu Moscow Raceway. Po tomto závodě došlo k jednáním mezi jezdcem a Mercedesem, jejichž výsledkem je nová smlouva, která mladíkovi zaručuje start také na Nürburgringu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Felix Rosenqvist zdědil auto po Estebanovi Oconovi, který zamířil do F1

Felix Rosenqvist zdědil auto po Estebanovi Oconovi, který zamířil do F1 | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

"Po tom závodním víkendu jsme si spolu sedli a Uli Fritz [šéf týmu Mercedesu] mi řekl, že budu závodit také na Nürburgringu. Jsem za to opravdu rád. Už se nemůžu dočkat a doufám, že v Eifelu [pohoří, ve kterém leží Nürburgring] dokáži zopakovat můj výkon z Moskvy," říká Felix Rosenqvist. Švéd měl velmi slušný první závod v DTM, když se do svého vůbec prvního závodu kvalifikoval jako devátý a skončil desátý, díky čemuž získal bod. 

"Bylo to opravdu báječné. Dojet v mém prvním závodě v DTM na bodech, to bylo víc, než jsem očekával. Rychlost tam byla už od startu. Slyšel jsem, že jen dva jezdci v historii dokázali přede mnou takto získat body od vstupu BMW a zajisté nikdo z Mercedesu. To mě samozřejmě dělá hrdým." Felix Rosenqvist se ale při svém debutu nevyhnul jisté kontroverzi, když jej Marco Wittmann obvinil, že jej blokoval v kvalifikaci.

"To je absolutně směšné. Jediný obrázek si uděláte, když se podíváte na data. V kole, o kterém Marco říká, že jsem jej blokoval, jsem byl svém nejrychlejším výjezdovém kole víkendu. Byla mezi námi navíc více než jedna vteřina na konci kola. Všechny moje sektory poté byly zelené. Kromě toho mě vedení závodu ani nevyšetřovalo a Marco byl na pole [position]. Kvalifikace byla obecně vzato v jiných sériích, ve kterých jsem v minulosti jezdil, mnohem těsnější. A nikdo si nikdy nestěžoval," dodal mladík. My jen dodejme, že další závod DTM se jede 11. září na zmiňovaném Nürburgringu.

Vytisknout

Diskuze: Rosenqvist bude pokračovat s Mercedesem i na Nürburgringu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Smrt číhala ve Spa

VIDEO: Smrt si našla Stefana Bellofa ve Spa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud