Felix Rosenqvist se stává novým jezdcem Mercedesu, představí se už v Rusku

iM2, 17. srpna 2016, 22:11 Google+

Felix Rosenqvist naskočí do rozjeté sezony DTM. Jeho první představení za volantem Mercedesu AMG C63 DTM se odehraje v Moskvě o nadcházejícím víkendu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ocon, Esteban

Ocon, Esteban | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Švéd je pro letošní sezonu oficiálním náhradním a testovacím jezdcem Mercedesu a v Rusku převezme vůz Estebana Ocona. "Možnost závodění v DTM je pro mě velmi vzrušující," říká 24 letý Felix Rosenqvist. 

"Jsem součástí rodiny Mercedes AMG již nekolik let a tohle byl vždy jeden z mých hlavních cílů. Bude to velká výzva, naskočím do velmi vyrovnaného šampionátu v půlce sezony. Vím, že se toho budu muset hodně naučit ve velmi krátké době," uvědomuje si Švéd.

Esteban Ocon se totiž stal jezdcem týmu F1 Manor, když se stáj rozhodla pro druhou polovinu sezony neprodloužit kontrakt s Rio Haryantem. Rosenqvist Mercedes DTM již několikrát testoval a jde o aktuálního mistra evropské F3. Letos jej mohou sledovat diváci v zámoří, konkrétně v American Indy Lights series.

img-responsive

Ocon se s DTM rozloučil v půlce sezony | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Náš testovací a rezervní jezdec, Felix, je na tuto výzvu dobře připraven," říká Uli Fritz, šéf programu Mercedesu pro DTM. "S týmem od začátku sezony absolvoval vše včetně fitness campu. Zná tým i auto dobře. Proto dává naprostý smysl, že mu dáme možnost, aby závodil o víkendu v Moskvě. 

Zároveň chceme moc poděkovat Estebanovi za jeho výkony v letošní sezoně. Jako nováček si v DTM vedl velmi dobře v silném poli. Teď mu budeme držet palce při jeho debutu v F1 ve Spa."

Vytisknout

Diskuze: Felix Rosenqvist se stává novým jezdcem Mercedesu, představí se už v Rusku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Marquardt, Jens

Co těší a co trápí šéfa BMW, Marquardta, v polovině roku?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud