Glock byl po vítězství ve Spielbergu: Tento závod byl snem

iM2, 29. května 2016, 19:04 Google+

Jezdec týmu BMW Motorsport, Timo Glock, získal minulý týden na Red Bull Ringu první vítězství sezony, zároveň se jednalo o jeho třetí vítězství v DTM. Pro Němce se tak jedná o fantastický výsledek, když získal vítězství už na druhém závodním víkendu po jeho letošním přestupu k týmu RMG.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Timo Glock mohl být minulý týden v Rakousku spokojený

Timo Glock mohl být minulý týden v Rakousku spokojený | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Glock do nedělního závodu startoval ze třetí pozice na startu, hned na startu se mu ale podařilo dostat se před dalšího jezdce na BMW, António Félixe da Costu. Ve druhém kole se Timovi ihned po povolení využívání DRS podařilo s jeho pomocí předjet Jamie Greena. Dostal se tak do vedení, které už do konce závodu nikomu nepřepustil. 

Pro tým RMG se celkově jednalo o vydařený víkend, když v sobotu triumfoval Marco Wittmann, druhý jezdec stáje. RMG tak vede pořadí mezi týmy a Timo Glock je i přes penalizaci z Hockenheimringu po zisku druhého místa (více zde) průběžně třetí. Němec má na svém kontě 37 bodů a na vedoucího Paula di Restu ztrácí 6 bodů.

"Tento závod byl snem. Nemohl jsem jet lépe. V úvodních kolech se mi podařilo poodjet a pak už si svoje vedení udržovat. Po menší chybě v kvalifikaci a smůle na Hockenheimu je to velice uspokojující a BMW Team RMG měl dobrý víkend díky vítězství Marca a mě. Opravdu jsem velmi šťastný. Celkově to byl skvělý víkend pro BWM," říká Timo Glock.

img-responsive

Timo získal svoje třetí vítězství v DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Šéf BMW Motorsport, Jens Marquardt, k tomu dodává: "Byl to od Tima velmi silný závod. Oproti silné konkurenci ze strany Audi jsme měli správnou strategii. Ukázalo se být dobrým rozhodnutím zavolat Tima k brzkému pit stopu. Mattias Ekström opět zajel velmi pozdě, ale nakonec to stačilo. Pro BMW Team RMG to byl perfektní víkend, když získalo vítězství v obou závodech. Gratuluji jim k tomuto mimořádnému výsledku."

BMW také vede tabulku výrobců, ve které má 203 bodů, což je o 95 Audi Sport a o 110 více než Mercedes-Benz.

Vytisknout

Diskuze: Glock byl po vítězství ve Spielbergu: Tento závod byl snem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

ilustrační foto

Dohra kolize mezi Da Costou a Mortarou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud