DTM nově na O2 Sport! Sledujte živě nejlepší závody cestovních vozů v Evropě

iMotorSport.cz, 5. května 2016, 13:22 Google+

O víkendu startuje v Hockenheimu německé mistrovství cestovních vozů, ve kterém poměří síly tradiční značky Mercedes-Benz, BMW a Audi. V průběhu sezóny zavítají závody DTM také například do Holandska, Maďarska nebo Ruska. Pro fanoušky bylo přichystáno hned několik novinek, které mají přinést větší napětí a atraktivitu. Přímé přenosy bude na stanici O2 Sport komentovat zkušený motoristický expert Petr Horák.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
#53 Jamie Green, Audi RS5 DTM, #5 Mattias Ekström, Audi RS5 DTM

#53 Jamie Green, Audi RS5 DTM, #5 Mattias Ekström, Audi RS5 DTM | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Letošní sezóna nabízí nejlépe obsazenou startovní listinu za celou svou historii, objeví se v ní hned sedm bývalých šampionů, několik bývalých pilotů F1 i mistrů juniorských formulových sérií. Navíc hned osmnáct jezdců již v minulosti v DTM slavilo vítězství. Tenhle zajímavě namíchaný koktejl umí připravit pro fanoušky pořádně atraktivní podívanou. O tu se dle nových předpisů starají také dvě různé sady pneumatik nebo změny v oblasti systému nastavitelného zadního křídla (DRS).

Další novinka, jež se má postarat o větší dramatičnost během závodů, se týká závaží u speciálů značky BMW, kde tyto vozy můžou být až o 7,5 kg lehčí než konkurence. Tím by se měl smazat výkonnostní odstup na konkurenty z Mercedesu a Audi. "DTM je jednou z nejlepších sérií cestovních vozů světa. Jsou v ní nejlepší piloti, kde navíc všechny týmy mají tovární podporu. Koncept technických a sportovních předpisů zaručuje vyrovnané závodění od startu až do samotného cíle," sdělil Petr Horák, známý komentátor stanice O2 Sport.

Diváci O2 Sport se můžou v letošním ročníku těšit na devět víkendů s osmnácti závody. Naprostým vrcholem je pak ostře sledovaný okruh Norisring v Norimberku, který je proslulý obrovským zájmem fanoušků a díky jedinečné atmosféře se mu přezdívá Monako DTM. Mistrovství německých sportovních vozů tak doplní na stanici O2 Sport již běžící světový šampionát v rallye, jenž se rovněž těší velké popularitě.

Přímé přenosy podniku DTM startují v sobotu od 15.45 hodin na O2 Sport. V neděli pak pokračují druhým závodem od 14.15 hodin.

Vytisknout

Diskuze: DTM nově na O2 Sport! Sledujte živě nejlepší závody cestovních vozů v Evropě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

Wittmann: Musíme najít výkonnost z roku 2014

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud