Rodeo na Zandvoortu - Haugovi se nedělní závod moc nelíbil, proč se víc netrestalo?

iM2, 22. července 2015, 18:01 Google+

Turbulentní druhý závod na holandském Zandvoortu se postaral o četné diskuse. Dle televizního experta německé stanice ARD a bývalého šéfa týmu Mercedes, Norberta Hauga, by tento závod možná až moc tvrdý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

Zatímco nedělní závod probíhal na špici docela poklidně a António Félix da Costa si mohl relativně v poklidu dojet pro svoje první vítězství v DTM, tak ve středu a na konci startovního pole to byla jiná písnička. Edoardo Mortara (Abt-Audi) proti Danielu Juncadellovi (Mücke-Mercedes), Tom Blomqvist (RBM-BMW) proti Robertu Wickensovi (HWA-Mercedes) nebo Adrian Tambay (Abt-Audi) proti Maxime Martinovi (RMG-BMW): Sledovali jsme několik ostrých soubojů zároveň, během kterých se mnozí roztočili nebo vyjeli z trati. Vedení závodu se tak rozhodně nenudilo. 

Expert stanice ARD, Norbert Haug, také ne: "Když už na to přijde, tak si ten druhý pravděpodobně myslí: 'Já chci také'. Když není nějaká část zrovna poklidná, tak dojde zároveň ke dvěma nebo třem kontaktům," popisuje někdejší sportovní šéf Mercedesu neklidnou část ve výjezdovém kole od povinných zastávek v boxech.

img-responsive

Daniel Juncadella na nedělní závod v Holandsku nebude zrovna dvakrát vzpomínat. | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Asi nejdramatičtější byla rána mezi Mortarou a Juncadellou. Jezdec Audi v zatáčce číslo 6 vytlačil svého protivníka z trati. Juncadella se dostal až za obrubník, který v podstatě přeletěl. Při tvrdém přistání si jezdec poranil záda a měl plné ruce práce s tím, aby svůj Mercedes uřídil.

Podle Hauga zrovna tento souboj mohl dopadnout ještě hůř. "Mohl se vrátit nekontrolovaně na trať a trefit některého nezúčastněného [jezdce]. Vypadalo to, že se to dalo odvrátit, proto to nebylo hezké. Na příštím setkání jezdců by se toto téma mělo rozvést."

A jaký názor měl po nehodě Daniel Juncadella"Někteří jezdci umí jen bourat a ne opravdu bojovat. U Mortary se to stalo už několikrát," řekl Španěl o Italovi pro ARD. "Normálně jsem ho předjel, on do mě chtěl jen narazít a vystrčit mě ven."

Jezdeckým stylem svých konkurentů nebyl zklamán jen Juncadella, také Robert Wickens měl po svém výpadku co říct: "Byl to hrozný závod. Během dvou kol do mě narazili tři jezdci Audi. Tak by to dle mého názoru být nemělo." Kanaďan byl roztočen Blomqvistem, za což jezdec BMW dostal následně penalizaci průjezdu boxy. 

img-responsive

Tvrďák Edoardo Mortara? | foto: www.dtm.de

To byla ale jediná penalizace, které jsme se v neděli od vedení závodu dočkali. Proč za podobný manévr nebyl potrestán například Tambay? Tomu nerozumí ani samotný Haug: "Příhoda s Tambayem nebyla podle mě OK. Je těžké předjíždět, ale nemělo by to končit létáním a roztočením."

Vytisknout

Diskuze: Rodeo na Zandvoortu - Haugovi se nedělní závod moc nelíbil, proč se víc netrestalo?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wehrlein, Pascal

Wehrlein: Měl jsem štěstí, že jsem vůbec dojel do cíle

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud