Alonso vnímá Brazílii jako svou poslední šanci na body v F1

Fernando Alonso s McLarenem MCL33 během kvalifikace v Mexiku

Fernando Alonso s McLarenem MCL33 během kvalifikace v Mexiku | foto: McLaren

Dvojnásobný mistr světa Formule 1 Fernando Alonso se domnívá, že víkendová Velká cena Brazílie pro něj bude zřejmě představovat poslední skutečnou šanci na zisk bodů.

Do konce roku bude zbývat ještě jeden závod v Abú Zabí, tam již ale vyhlídky McLarenu nejsou tak příznivé. Poté Španěl Formuli 1 opustí, místo něj a Stoffela Vandoorne budou příští rok závodit Carlos Sainz a Lando Norris.

"Myslím, že to bude OK. Okruh je rozhodně lepší než ten příští v Abú Zabí, pokud tedy chceme získat body, tak si myslím, že tohle je pro nás šance. V sobotu a v neděli má být proměnlivé počasí, což nám možná nabídne další možnosti. Jsem celkem optimistický," popisuje Alonso v Brazílii.

Dvojnásobný vítěz Velké ceny Monaka F1 a 24hodinovky Le Mans již v srpnu oznámil, že po sezóně Formuli 1 opustí, nevyloučil však svůj budoucí návrat. Tehdy rovněž uvedl, že do zbývajících podniků půjde s ještě větším odhodláním a vášní, než kdykoliv dříve.

img-responsive

Fernando Alonso je před závodem v Brazílii optimistou, pokud jde o zisk bodů | foto: McLaren

"Počítám každou minutu, snažím se užít si každou sekundu," popisuje vítěz 32 velkých cen. Za 17 sezón se mu v F1 podařilo nasbírat celkem 1899 bodů, o víkendu se bude snažit přidat další. Od roku 2014, kdy opustil Ferrari, se už ale na pódium nedostal. V letošním šampionátu mu s 50 body mezi jezdci patří 10. příčka.

"Jde o poslední dvě velké ceny. Samozřejmě se snažíte v neděli odvést dobrou práci, což je ten hlavní důvod, proč jste tady, ale zbytek víkendu se přitom také snažíte užít," pokračuje Alonso, jenž závodí také za Toyotu ve vytrvalostním šampionátu WEC. Očekává se, že příští rok znovu nastoupí v Indy 500, aby zkompletoval tzv. Trojkorunu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu