Spolumajitel Ojjeh McLaren neopustil, zpráva britského tisku je zcela zavádějící

Majitel McLarenu Mansour Ojjeh v Austinu

Majitel McLarenu Mansour Ojjeh v Austinu | foto: McLaren

Závodní tým McLaren se ostře ohradil proti zprávě, která se včera večer objevila v britském tisku ohledně odchodu jednoho z jeho velkých akcionářů.



List Independent v pondělí uvedl, že Mansour Ojjeh McLaren definitivně opustil. Tým to však komentuje slovy, že jde o "naprosto zavádějící" příběh a že si novinář Christian Sylt před vydáním vůbec neověřil, zda jsou detaily přesné.

"Mansour Ojjeh byznys neopustil a zůstává ředitelem skupiny McLaren, druhým největším akcionářem a plně zainteresovaným členem výkonného výboru McLarenu," uvádí tým ve svém oficiálním prohlášení.

Dále se v něm uvádí, že "po loňské reorganizaci skupiny procházíme procesem zjednodušování naší korporátní struktury. Důležitou součástí rozhodnutí skupiny McLaren je obsadit místa ve správních radách dceřiných společností výlučně výkonnými řediteli spíše než těmi nevýkonnými, proto dochází k různým rezignacím."

img-responsive

Mansour Ojjeh ve Wokingu zůstává | foto: McLaren

"Mansour je jednoduše jedním z těch nevýkonných ředitelů. Výkonní ředitelé, kteří se však rozhodli rezignovat ze správních rad dceřiných společností, samozřejmě zůstávají řediteli v mateřské společností McLaren Group Limited. V praxi se nezměnilo nic jiného než rozhodnutí, které vede k efektivnějšímu a praktičtějšímu procesu," vysvětluje McLaren.

Britský list po tomto prohlášení článek ze svých internetových stránek smazal.



Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu