Gasly: Pokles výkonnosti není způsoben jen Hondou

Pierre Gasly marně hledá důvody poklesu formy Toro Rosso

Pierre Gasly marně hledá důvody poklesu formy Toro Rosso | foto: Red Bull Content Pool

Ve druhém závodě sezóny předvedla stáj Toro Rosso vynikající výsledek a Pierre Gasly se mohl těšit ze senzačního čtvrtého místa. Jenže v dalších dvou závodech vozy z Faenzy na výborné umístění nenavázaly. A úspěšný pilot z Bahrajnu hledá příčiny.

Francouzský pilot se při analýze vyjádřil, že není schopen pochopit tak drastický propad od Grand Prix Bahrajnu. Podle jeho názoru ale nelze spatřovat problémy jen v oblasti pohonné jednotky. Honda nenese za stávající situaci plnou odpovědnost.

"Je to pro nás opravdu hodně těžké, protože poslední dva závodní víkendy byly z hlediska výkonnosti opravdu komplikované. Věděli jsme, že jak v Číně, tak v Baku jsou jedny z nejdelších rovinek v celém šampionátu. My ale nejsme konkurenceschopní ani v oblasti podvozku. Srovnání snese jen brzdění, ale poté zmizí veškerý přítlak a nám chybí tempo. Musíme přijít na to, proč tomu tak je. Nechápu, jak potom máme usilovat o lepší výsledky, jak představit auto s dobrým vyvážením a potenciálem pro další okruhy, které nás čekají," stěžuje si Gasly.

img-responsive

Ani Brendon Hartley není s výkony v posledních dvou závodech spokojen | foto: Red Bull Content Pool

Jeho týmový kolega Brendon Hartley udržel v Baku zplihlou zástavu Toro Rosso nad hlavou v podobě desátého místa a zisku bodu, ale také on je rozladěn z kolísavé formy vozů a stejně jako pro Gaslyho i on takové změny nedokáže pochopit.

"Nevím. Přál bych si o tom vědět víc. Hlavní otázkou je, proč jsme v Bahrajnu byli tak rychlí. Pierre tam udělal výsledek, já jsem jel také velice dobře, ale bez efektu. Na kolísání výkonnosti nemám odpověď a myslím, že musíme najít nějaké řešení. Ale také jde jen o pár týdnů starou záležitost," popisuje situaci Hartley.

Gasly si nejvíc stěžoval na "docela obtížnou" práci s pohonnou jednotkou, trápila prý celý tým. Šéf Hondy Tojoharu Tanabe připustil, že japonský dodavatel agregátů má určité potíže s nedostatkem výkonu.

"Poslední závodní víkend byl opět velmi obtížný. Odstup v kvalifikaci - hlavně v případě Gaslyho - nebyl tak dramatický, pozici ovlivnila nehoda, ale v závodě nebylo naše tempo bůhvíjaké, musíme provést důkladnou analýzu dat a poté vyhodnotit příčiny toho, proč jsme nebyli rychlí. Týká se to hlavně oblasti energie a samotného výkonu motoru," vysvětlil Tanabe.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu