Bývalý šéfkonstruktér Ferrari dostává novou funkci u FIA

Nicholas Tombazis nastupuje na novou pozici v F1

Nicholas Tombazis nastupuje na novou pozici v F1 | foto: Scuderia Ferrari

Někdejší zaměstnanec stájí Benetton, Ferrari, McLaren a Manor se od nové sezóny objeví v barvách FIA ve funkci ředitele pro kategorie monopostů.

Řecký designér, který oslaví 22. dubna letošního roku padesáté narozeniny, bude dohlížet na kategorie F1, Formuli 2 a Formuli 3 - zde bude mít hlavní odpovědnost. Bude přímo podléhat technickému řediteli Gillesovi Simonovi a rovněž úzce spolupracovat se závodním ředitelem Charlie Whitingem. Další náplní jeho práce bude přímé angažování v debatách s týmy F1 a dalšími stranami ohledně vytváření a prosazování nových pravidel.

img-responsive

Ve Ferrari strávil Tombazis celkem 14 sezón | foto: Scuderia Ferrari

Tombazis vstoupil do světa Formule 1 v roce 1992, kdy přijal zaměstnání u Benettonu jako hlavní aerodynamik. Zde setrval pět let a na podobné pozici se zabydlel u Ferrari. V Maranellu strávil šest let, tedy do konce roku 2003, aby se na tři sezóny přemístil k McLarenu. Potom následovala jeho druhá éra v italském týmu, tentokrát už tu působil jako hlavní designér. V prosinci 2014 se opět s Ferrari rozloučil.

Epizodní roční působení v Manoru na přelomu let, které skončilo odstoupením stáje ze světa F1, završil Tombazis založením vlastní poradenské kanceláře MAA a zároveň se ujal funkce hostujícího profesora aerodynamiky na londýnské Imperial College.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu