BMW naplánovalo pro Ženevu řadu novinek, nová X4 se představí veřejnosti vůbec poprvé

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 24. února 2018, 09:00 Google+

BMW na mezinárodním autosalonu v Ženevě 2018 představuje společně s nejnovějšími technologickými inovacemi nové modely z mnoha automobilových kategorií. Tématem expozice BMW je firemní strategie NUMBER ONE> NEXT, která se soustředí na prezentaci BMW Group jakožto společnosti zaměřené na elektromobilitu, digitalizaci a autonomní řízení a jejíž základem je rozšíření nabídky v luxusním segmentu a systematické rozrůstání rodiny modelů BMW X.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nové BMW X4

Nové BMW X4 | foto: BMW Česká republika

Sdílejte článek

88. ročník mezinárodního autosalonu u Ženevského jezera se stane místem konání světové premiéry nové generace BMW X4. Návštěvníci autosalonu v kongresovém centru Palexpo budou mít od 8. do 18. března 2018 šanci potěšit své oči pohledem na limitovanou edici BMW M3 CS , prohlédnout si nové BMW řady 2 Active Tourer a BMW řady 2 Gran Tourer a obdivovat dvojici plug-in hybridních sportovních automobilů v podobě BMW i8 Roadster a BMW i8 Coupé . Kromě těchto nových modelů BMW také představuje nejnovější inovace v oblasti snižování spotřeby paliva a emisí CO2, které byly vyvinuty pod záštitou BMW EfficientDynamics Next.

Stručný souhrn hlavních událostí.

Světová premiéra nového BMW X4: nová generace prvního prémiového vozu Sports Activity Coupé střední třídy, jehož se celosvětově prodalo více než 200 000 kusů; výrazný, nyní ještě více jedinečný design; prvotřídní interiér ohromuje sportovním pojetím; nejmodernější asistenční systémy a nejnovější funkce BMW ConnectedDrive.

img-responsive

Nové BMW X4 | foto: BMW Česká republika

Značně vylepšená dynamika díky výbavě, do níž patří M sportovní podvozek, variabilní sportovní řízení a M sportovní brzdy; dva modely BMW M Performance s řadovými šestiválcovými motory a M sportovním diferenciálem.

První evropský autosalon pro nové BMW X2: kompaktní automobil kategorie Sport Activity Coupé s jedinečným designem kombinuje sportovní eleganci se známým robustním charakterem modelů BMW X; hospodárné motory kombinované se 6stupňovou manuální převodovkou, 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou Steptronic nebo 8stupňovou převodovkou Steptronic Sport.

img-responsive

BMW X2 | foto: BMW

Samozřejmostí je sportovně nastavený podvozek; nejnovější služby BMW ConnectedDrive Services, široká nabídka asistenčních systémů a BMW Head-Up Displej s promítáním na čelní sklo jako součást volitelné nabídky.

Evropská premiéra nového BMW M3 CS: speciální imitovaná edice vysokovýkonného sedanu se zvýšeným výkonem, unikátními komponenty podvozku a exkluzivní výbavou; BMW M GmbH staví na své 30leté tradici výroby speciálně upravených modelů, postavených na základě modelu BMW M3 s mimořádně silnou inspirací světem motorsportu; řadový šestiválcový motor s technologiemi BMW M TwinPower Turbo a výkonem 338 kW/460 k; M Driver´s paket, Adaptivní M podvozek a sportovní „cup“ pneumatiky jako součást standardní výbavy.

img-responsive

BMW M3 CS | foto: BMW

První evropský autosalon pro nové BMW řady 2 Active Tourer a nové BMW řady 2 Gran Tourer: výrazně modernizované prémiové kompaktní vozy segmentu Sports Activity Tourer; precizně pozměněný design, vylepšená technologie pohonu, inovativní technologie konektivity BMW ConnectedDrive; úspěšný koncept kombinuje prostorovou funkčnost a komfort se sportovností, pro kterou je značka BMW známá po celém světě; BMW řady 2 Gran Tourer lze objednat v sedmimístném provedení, BMW řady 2 Active Tourer k dispozici také jako plug-in hybrid.

První evropský autosalon pro nové BMW i8 Roadster a nové BMW i8 Coupé: fascinující přitažlivost průkopnického a celosvětově nejúspěšnějšího plug-in hybridního sportovního vozu lze vychutnat také se staženou střechou.

img-responsive

Nové BMW i8 Roadster a nové BMW i8 Coupé | foto: BMW Česká republika

BMW i8 Roadster se vyznačuje specificky naladěným podvozkem, výklopnými dveřmi, rámem čelního okna z uhlíkovými vlákny vyztuženého plastu (CFRP) a elektricky ovládanou plátěnou střechou; oba modely jsou vybaveny vylepšenou technologií pohonu BMW eDrive, nabízející větší jízdní dynamiku a ještě intenzivnější zážitek z jízdy na elektrický pohon.

Vytisknout

Diskuze: BMW naplánovalo pro Ženevu řadu novinek, nová X4 se představí veřejnosti vůbec poprvé

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Lamborghini Aventador v úpravě Novitec & Dreams Factory Automotive

Animované auto v provozu? Hologramová folie vytvořila fantastickou iluzi

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud