BMW X2 oficiálně: Stylový crossover ukázal zcela novou tvář automobilky

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 26. října 2017, 11:02 Aktualizováno 27.10.2017, 10:52 Google+

Automobilka BMW představila svůj nový model z řady X, tentokrát nesoucí označení X2. Ten by měl cílit zejména na mladé a aktivní lidi, čemuž odpovídá i jeho označení "Sport Activity Coupé". Na co se tedy můžeme těšit?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW X2

BMW X2 | foto: BMW

Sdílejte článek

BMW X2 už si v zahraničíc vysloužilo přezdívku "Cool X" a nejspíš na tom něco bude. Ačkoliv vychází z modelu X1, oproti němu je kratší, nabízí progresivnější design a spíš než tradiční crossover připomíná spíše trochu větší a odolnější hatchback.

Pokud začneme klasicky u exteriéru, pak nás zřejmě jako první praští do očí předělaná maska chladiče, která dostala zase trochu "svalnatější" tvary, neboť její základna je širší a směrem nahoru se tradiční ledvinky výrazně zužují. Ve spodní části nárazníku nalezneme masivní přívody vzduchu k motoru i brzdám a po stranách se pak nacházejí poměrně výrazné světlomety s integrovaným LED svícením a nezvykle vysoko posazenými mlhovými světly.

Boční linie vozu jsou vcelku klasické a nevyznačují se žádnými výstřednostmi. Na střeše nechybí panoramatické střešní okno a celá linie střechy pomalu přechází až na spoiler, který je umístěn na vrchu pátých dveří. Zadní části nechybí dvojice koncovek výfuku, LED svítilny a objevuje se zde i zajímavý a nezvyklý prvek v podobě loga BMW na C-sloupcích. Že by závan nostalgie?

V podbězích vozu se mohou objevit kola o velikostech od 17 do 20" palců a celý vzhled vozu může ještě umocnit zvolená výbava. Zatím co v základu vypadá vůz spíše jako běžný hatchback, s variantami M Sport a M Sport X získává stále více podobu Crossoveru / stylového Crossoveru s ochranými prvky lakovanými do odstínu "Frozen Grey"

V závislosti na zvolené výbavě také dochází k podstatným změnám v interiéru vozidla. A to ať už se bavíme o sedačkách a jejich čalounění, kde si můžete vybrat vše do látky až po Alcantaru, přes čalounění interiéru, materiál obložení dveří, ambientní podsvícení až po technologickou výbavu vozu.

Nové BMW X2 (02:52) | zdroj: youtube.com

Například základní model vám nabídne látkou čalouněná sedadla, kontrastní prošívání, leskle černé doplňky v interiéru a 6.5 palcový displej infotainment systému. Ve vyšších výbavách se pak objevuje čalounění kůží Dakota, dřevené a hliníkové detaily v interiéru, prosklená panoramatická střecha nebo LED osvětlení interiéru. Praktickými pomocníky na cestách s pak stanou 8.8 palcový infotainment systém nebo barevný Head-Up displej.

Na výběr bude také z široké palety motorů. Výkony zážehových modelů se pohybují od 103 kW/140 k v případě modelu X2 sDrive18i (s manuální převodovkou, kombinovaná spotřeba paliva: 6,3–6,0 l/100 km, se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou Steptronic, kombinovaná spotřeba: 6,2–5,9 l/100 km) až po 141 kW/192 k v modelu X2 xDrive20i (kombinovaná spotřeba: 6,2–6,1 l/100 km.

V kategorii vznětových motorů jsou připraveni dva zástupci, oba se shodným 2.0 litrovým motorem TwinPower. Silnější BMW X2 xDrive25d generuje výkon 170 kW/231 k a špičkový točivý moment 450 Nm, díky čemuž zrychlí z klidu na 100 km/h během impozantních 6,7 s.Slabší varianta xDrive20d nabídne maximální výkon 140 kW/190 k a 400 Nm točivého momentu. Oba vznětové motory spolupracují s osmistupňovou převodovkou Steptronic.

Další atraktivní varianty BMW X2 se k portfoliu sportovně aktivního kupé SAC připojí na začátku roku 2018 – v podobě tříválcového motoru modelu X2 sDrive18i a čtyřválců X2 xDrive20i, X2 sDrive18d a X2 xDrive18d.

Vytisknout

Diskuze: BMW X2 oficiálně: Stylový crossover ukázal zcela novou tvář automobilky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Tesla staví v Portoriku solární elektrárny, ta první napájí dětskou nemocnici

Záslužná činnost, nebo odvádění pozornosti? Tesla svými bateriemi napájí…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud