Golf Sportsvan dostal omlazenou tvář, premiéra proběhne na autosalonu ve Frankfurtu

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 22. srpna 2017, 12:33 Google+

Motoristé, kteří touží po Golfu, ale požadují vyšší polohu sedadel, variabilitu a ještě více prostoru, se od poloviny roku 2014 rozhodují pro Golf Sportsvan. Volkswagen poprvé představí toto kompaktní MPV v modernizované podobě na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem (12. až 24. září 2017). Po technické stránce se nový Golf Sportsvan vyznačuje mimo jiné třemi novými zážehovými jednotkami TSI, rozšířenou nabídkou asistenčních systémů, novou generací informačních a zábavních systémů (vrcholná verze s ovládáním gesty) a ještě širší sériovou výbavou. Vizuálně Golf Sportsvan okamžitě zaujme precizním designem s ještě ostřejšími rysy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Po modelové řadě Golf modernizuje Volkswagen také model Golf Sportsvan. Ještě preciznější design nového modelu Golf Sportsvan působí nyní ještě silnějším dojmem. Mezi stylistické změny patří nově navržený nárazník, nové halogenové světlomety s diodami LED pro denní svícení, světlomety LED místo xenonových světlometů a pro všechny verze sériově dodávané zadní světlomety LED.

Modernizaci exteriéru završuje pět nových typů kol z lehké slitiny (průměr ráfku 16, 17 a 18 palců) a barvy karoserie, jako je nový odstín červená Cranberry. Interiér zušlechťují nová ozdobná obložení, tkaniny a čalounění sedadel kůží.

Modernizovaný Golf Sportsvan se může pochlubit především technickými inovacemi. V tomto ohledu stojí za mimořádnou pozornost pro model Golf Sportsvan nově dodávaný informační, zábavní a navigační systém „Discover Pro“ s 9,2“ displejem, který lze ovládat také prostřednictvím gest. „Discover Pro“ již nemá obvyklá tlačítka a ovládací prvky. Dotykové ovládání probíhá prostřednictvím displeje a pěti kapacitních polí na levém okraji nového informačního a zábavního systému.

Volkswagen navíc nabízí v aplikaci „Media Control“ rozhraní pro připojení tabletů (a chytrých telefonů) k informačnímu a zábavnímu systému. Pomocí aplikace lze mnoho funkcí informačního a zábavního systému komfortně ovládat na tabletu – bez ohledu na místo uvnitř vozidla, kde cestující sedí. Tablet se připojí k informačnímu a zábavnímu systému „Discover Media“ nebo „Discover Pro“ jednoduše prostřednictvím hotspotu WLAN.

Volkswagen připravil pro Golf Sportsvan také balíček služeb „Security & Service“. Řidič si tak může vyžádat pomoc v nejrůznějších situacích. Mezi nejzajímavější patří služby „Automatické oznámení o nehodě“, „Nouzové volání v případě poruchy“ nebo „Plánování termínu servisní prohlídky“ (sjednání termínu pro pravidelnou údržbu v servisu).

Ještě vyšší úroveň bezpečnosti a komfortu poskytují cestujícím v modelu Golf Sportsvan nové asistenční systémy, jako jsou funkce rozpoznávání chodců (součást systému Front Assist včetně funkce nouzového brzdění City), asistent pro jízdu v popojíždějící koloně (částečně automatizovaná jízda v dopravní zácpě rychlostí až 60 km/h), asistent pro stav nouze, nejnovější generace parkovacího asistenta a systému pro preventivní ochranu cestujících, jakož i Trailer Assist (včetně parkovacího asistenta), který usnadňuje couvání s přívěsem.

Optimální nabídku motorů tvoří tři technicky vyspělé zážehové motory TSI a dva úsporné vznětové motory TDI. Dvě výkonnější jednotky TSI jsou navíc vybaveny aktivním systémem deaktivace válců, který za definovaných provozních podmínek deaktivuje dva ze čtyř válců, čímž snižuje spotřebu paliva a emise.

Předprodej modernizovaného modelu Golf Sportsvan bude v Německu zahájen letos na podzim, v ostatních zemích včetně České republiky bude následovat.

Vytisknout

Diskuze: Golf Sportsvan dostal omlazenou tvář, premiéra proběhne na autosalonu ve Frankfurtu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta, auto za 332 milionů. Jen jedna věc mu chybí.

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud