Lauda: Halo je špatné řešení, ničí naše snahy o zatraktivnění F1

Niki Lauda v Rakousku

Niki Lauda v Rakousku | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Niki Lauda, stejně jako většina fanouškovské obce, není spokojen s uvedením ochrany hlavy Halo v příští sezóně. Nápad kazí vzhled a dle Laudy je současná F1 velmi bezpečná.

Mezinárodní automobilová federace v tomto týdnu schválila ochranu hlavy Halo pro příští sezónu. To u fanoušků i lidí přímo z branže vyvolalo vlnu nevole. Nakonec to vypadá, že jediné Halo, které budou mít lidi rádi, je série sci-fi her pro konzole Xbox.

K řadě kritiků se přidal i nevýkonný ředitel Mercedesu a bývalý pilot  Niki Lauda: "Testovali jsme Halo, štít od Red Bullu i klasický štít. Nic z toho nepřesvědčilo na 100 %," řekl Rakušan pro Auto Motor und Sport, "musíte v takovéto situaci udělat vždy správné rozhodnutí. Halo je ale chybná volba," pokračoval Lauda.

img-responsive

Felipe Nasr při testu ochrany kokpitu typu "Halo" v Mexiku | foto: Sauber Motorsport AG

Navíc prý Halo ubírá vozům na atraktivitě a odebírá Formuli 1 jednu z esencí - otevřený kokpit. "Tvrdě pracujeme na tom, aby auta zaujala nové fanoušky. To je nyní zničeno touto přehnanou reakcí. Halo ničí DNA Formule 1. FIA již Formuli 1 učinila bezpečnou a nehrozí, že uletí kola, jelikož jsou dostatečně upevněna."

"Jezdci podstupují minimální risk. Musí tu být jednoznačně i jiné lepší řešení než Halo. Jinak bychom netestovali tři prototypy. Měli bychom jít spíše směrem, který tolik nenaruší vzhled vozů a mohli bychom to uvést o rok později," zakončil Lauda.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu