Renault oficiálně potvrdil druhý test pro Roberta Kubicu. Kde si Polák zajezdí?

Robert Kubica během testu s Renaultem ve Valencii

Robert Kubica během testu s Renaultem ve Valencii | foto: Renault Sport F1

Šéf Renaultu před novináři potvrdil druhý test pro polského závodníka Roberta Kubicu. Polák by měl jezdit na Paul Ricardu.

Francouzská stáj dlouho mlžila své další kroky s Robertem Kubicou, a dokonce to vypadalo, že test v přímořské Valencii bude jen jednorázovou záležitostí. Výsledky ale ukázaly, že Robert dokáže jezdit rychleji než Sirotkin a na simulátoru prý dosahuje časů jako Nico Hülkenberg.

"První test ve Valencii byl jen o tom, aby Robert znovu zažil pocit z jízdy, tento druhý test bude zaměřen na to, zda se bude moci vrátit na nejvyšší úroveň závodění," okomentoval situaci šéf týmu Renault Cyril Abiteboul.

Ve Valencii Robert zvládl odkroužit 155 kol v Lotusu E20 ze sezóny 2012. Ve stejném monopostu se povozí i při dalších testech na francouzském okruhu Paul Ricard, který bude od příštího roku opět součástí kalendáře šampionátu F1.

"Je to nová éra v jeho osobním i profesním životě a jsme šťastní, že ho můžeme podpořit tím, že si zajezdí na Paul Ricardu, který je vhodný jak pro profesionály, tak amatéry," pokračoval šéf stáje.

"I tak ale musí ještě překonat celou řadu překážek a on sám ví lépe než kdokoliv jiný, že závisí jen na jeho výkonech. Ty rozhodnou, zda se z něj opět stane profesionální pilot," zakončil Francouz.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu