Šéf Red Bullu nesdílí názor, že by Ferrari bylo letos favoritem na titul

Šéf Red Bullu Christian Horner se sklání nad Maxem Verstappenem

Šéf Red Bullu Christian Horner se sklání nad Maxem Verstappenem | foto: Red Bull Content Pool

Šéf stáje rakouského nápojového gigantu, Christian Horner, se rozpovídal o testech v Barceloně a prozradil i jméno stáje, kterou považuje za favorita na titul

Při testech v Barceloně se v nejlepší formě ukázalo Ferrari, které bylo nejrychlejší, ale také naprosto spolehlivé. Dokonce se začaly objevovat názory, že Ferrari je na tom lépe než Mercedes. 

"Všichni se snaží skrývat svou reálnou formu. Vlastně nic moc nevíme o vozech jiných týmů. Nikdy jsme se nestali mistry světa v testování, ale pořád cítíme, že se vše dobře vyvíjí," řekl Horner.

Dle Hornera jsou na tom stále nejlépe Stříbrné šípy, ale bude prý hodně záležet na balíčcích, které týmy během sezóny budou nasazovat. 

"Mercedes je pořád favoritem na titul. Ferrari se zatím daří a vypadá, že mají slušné auto, ale jsme si jisti, že i my máme slušný základ. Nyní vše bude o vylepšeních, které budou týmy v průběhu sezóny implementovat. A my doufáme, že se nám takto podaří stáhnout ztrátu na Mercedes."

img-responsive

Max Verstappen s vozem Red Bull RB13 během druhých předsezónních testů v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Nakonec přišla řeč i na jezdecké duo rakouské stáje. Horner doufá, že chlapci budou vůči sobě jezdit s patřičnou úctou, což se oběma jezdcům v loňské sezóně dařilo.

"Pravidla jsou jasná. Oba jezdci mají stejnou příležitost a očekáváme, že se na trati budou navzájem respektovat. Musí si dávat prostor a jezdit zodpovědně, to se jim doposud dařilo naprosto skvěle," zakončil Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu