Prezident FIA to vidí jasně: Návrat k V10 či V12 by lidé nedokázali přijmout

FIA

FIA | foto: MiZ, F1NEWS.cz

Současné hybridní šestiválce ve Formuli 1 uvidíme minimálně do roku 2020. Na řešení otázky, co nastane poté, je asi ještě dost času, ale přeci jen už se v médiích toto téma začíná nakousávat.

Je to nějaký ten pátek, kdy se k otázce pohonných jednotek vyjádřil Ross Brawn, tehdy ještě mimo svou současnou funkci ředitele motorsportu F1. Brawn řekl, že pokud by Formule 1 chtěla sledovat trendy, tak přejde na kompletně elektrický pohon, který dnes využívá Formule E. 

Brawn tak nepřímo naznačil, že by se F1 měla vrátit zpět k osvědčeným V10 či V12. To se ale nelíbí prezidentu Mezinárodní automobilové federace, Jeanu Todtovi. Dle něj si Formule 1 nemůže dovolit udělat krok "zpět".

img-responsive

Jean Todt | foto: FIA

"Společnost by to nedokázala přijmout. Lidé sledují kroky naší organizace a nevzali by to dobře. Navíc si představte, že řeknete: »Pojďme se vrátit k motorům, které jsme používali před 10 lety«. Moc automobilek by tuto myšlenku nepodpořilo a jsem přesvědčen, že minimálně tři výrobci ze současných čtyř by odešli.

Důležitými faktory je stabilita, soutěž a ochrana investice. Nemůžeme do nových technologií investovat každý rok, to by se finančně nedalo udržet. Už teď si všichni lidé stěžují na finanční aspekty závodění ve Formuli 1, které jsou v současné době absurdně vysoké," řekl Todt pro magazín AUTO.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu