Podepsáno. Vedení Mercedesu má nové smlouvy

Lauda a Wolff se upsali na další čtyři roky

Lauda a Wolff se upsali na další čtyři roky | foto: Daimler AG

Nejlepší tým uplynulých tří let prošel určitými personálními šarádami, přišel také o úřadujícího mistra světa Nico Rosberga. Jak se zdá, další výrazné posuny se nečekají, dvě významné osobnosti své kontrakty prodloužily.

Jak už jsme informovali, vedle Nico Rosberga se z týmu třícípé hvězdy poroučel i výkonný technický ředitel Paddy Lowe. Nicméně Mercedes stojí o to, aby svému týmu Formule 1 zajistil období dlouhodobé stability. Proto se šéf stáje Toto Wolff a nevýkonný ředitel Niki Lauda rozhodli spojit se značkou další část svého života a signovali kontrakt do roku 2020.

Právě rok 2020 je v souladu se stávajícím závazkem Mercedesu k F1, stanovený v existujících dvoustranných dohodách mezi týmy F1, FIA a držiteli komerčních práv. Mercedes rovněž oznámil náhradu za Lowea, který opustil Mercedes na začátku tohoto roku - post technického ředitele zaujme James Allison, který loni opustil tým Ferrari.

Dvojice Wolff-Lauda úzce spolupracuje od roku 2013, kdy uvolnil svou funkci Ross Brawn. Někdejší pilot a trojnásobný mistr světa Niki Lauda se zapojil do programu Mercedesu na konci sezóny 2012, Toto Wolff ho následoval jen o několik týdnů později. Současný šéf Mercedesu je také třicetiprocentním akconářem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu