"Vypadáme jako blbci." Co nejvíce štve Laudu na odchodu Rosberga?

Wolff, Toto

Wolff, Toto | foto: Daimler AG

Nevýkonný předseda stáje Mercedes Niki Lauda není současnou situací vůbec potěšen. Nico Rosberg prý nechal tým v nezáviděníhodné pozici, na kterou nebyl nikdo připraven

Odchod čerstvého mistra světa Nika Rosberga asi nikdo nečekal. Tento šok nejvíce pocítí právě Nikova stáj- Mercedes. Musí totiž vyřešit, kdo bude jezdit po boku Lewise Hamitlona v příštím roce. Niki Lauda tvrdí, že to není úplně ideální situace, jelikož tým je de facto nepřipraven.

"Nejvíce mě štve, že nám Nico říkal, že bude pokračovat, i kdyby šampionát nevyhrál. Mohl to třeba naznačit už v době, kdy podepisoval smlouvu. V tom případě bychom si připravili i plán B. Ale takhle nic nemáme. Dali jsme mu možnost vyhrát titul ve skvělém autě a pak nám řekne, že chce skončit. Máme tu teď po něm velkou díru a vypadáme jako blbci," okomentoval situaci trojnásobný mistr světa.

Dříve by se prý šampión snažil titul obhájit, to je prý vůbec to nejdůležitější. "Za mých časů bych chtěl jednoznačně titul obhajovat. Byla to výzva mít nejlepší auto a znovu porážet konkurenci. Vlastně, obhajoba titulu je nejdůležitější. Chtěl jsem být šampión jen proto, abych to mohl dokázat znovu. Nico se ale rozhodl vydat jinou cestou, vždycky to tak asi chtěl. Problémem je, že nám nikdy nedal žádné znamení. Proto je to také tak velké překvapení," zakončil Lauda.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu