Nová Audi RS5 Cabriolet ukázala svou tvář. Její prodeje se spustí..

Počítačový návrh podoby Audi RS5 Cabriolet

Počítačový návrh podoby Audi RS5 Cabriolet | foto: X-Tomi design

O nové Audi A5 už bylo napsána celá hromada článků, ovšem příznivci sportovních derivátů Audi RS netrpělivě čekají hlavně na vrcholnou verzi s označením RS5. Právě ta se nově ukázala jako v kabriolet.

V přiložené galerii tak najdete na pohled velmi dobře vypadající snímek, jenže jak napovídá logo pod ním, nejde o reálně stvořený vůz. RS5 Cabriolet vznikla na základě představ designéra X-Tomi Design. Podporou mu byly snímky nedávno odprezentované Audi A5 nové generace a jak je vidět, X-Tomi se umí rozjet.

Však se na to podívejte sami, kdyby tam nebylo jeho logo, dala by se počítačová kresba považovat za oficiální fotografii, jenž vypustila do světa přímo Audi. Tahle červená otevřená kráska přitom nabízí veškeré dostupné prvky z ostatních modelů RS. Nechybí jí proto velká litá kola, sportovní blatníky a  také nárazníky.

Psali jsme: Otevřená Audi A5 přijde už letos na Vánoce

Podstatnou zprávou je fakt, že poprvé v historii Audi dostane model RS menší objem motoru než "lidštější" Audi S5. Zatímco slabší S5 Sportback dostane motor 3,0 TFSI, vrcholná RS5 Sportback má dostat 2,9litrový twin-turbo motor, který najdeme například i u nového Porsche Panamera. 

Jediná informace, která nás tak trošku znepokojuje je fakt, že převodovka v RS5 bude čistě automatická a 8stupňová. To bude možná dobré na dálnici, jenže na okresce díky absenci manuálu ubude část zábavy. Zpět ale k motoru. Ten by měl mít slušných 500 koní, ovšem spekuluje se o tom, že by to mohlo být o něco více.

Nový kříženec mezi verzemi sedan a kupé bez střechy pak dorazí do dvou let. Konkurence by proto už měla začít pracovat na protivníkovi, jinak jim Audi dá najevo, jak moc platí její úsloví "náskok díky technice".

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu