Audi naděluje pod stromeček otevřenou A5, nabídne několik zajímavých řešení

ar6, 4. listopadu 2016, 02:20 Google+ Los Angeles Auto Show 2016

Rodinu Audi A5 už v minulosti tvořilo kupé, čtyřdveřové kupé Sportback a kabriolet. Premiéru prvních dvou máme již nějaký ten pátek za sebou, netradičně před začátkem zimy přichází řada i na kabriolet. To se obejde bez zásadního překvapení, zkrátka A5 se vším všudy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Audi představuje novou A5 Cabriolet, střechu sklopí za 15 sekund.

Audi představuje novou A5 Cabriolet, střechu sklopí za 15 sekund. | foto: Audi

Sdílejte článek

Kabriolety střední třídy mají u Audi dlouhou tradici, řada A5 tak v tomto směru logicky není výjimkou. Nejzajímavějším prvkem 4673 milimetrů dlouhého vozu je oproti kupé jednoznačně plátěná střecha, jejíž stažení zabere elektromotorům 15 sekund a opětovné natažení o 3 sekundy více. Vše navíc probíhá jediným stiskem tlačítka a do rychlosti 50 km/h. Ostatní designové prvky, ať už je to maska Singleframe, možnost zvolit si světelnou technologii Matrix LED nebo linie, táhnoucí se přes celý bok automobilu, již známe z kupé a Sportbacku. Unikátní je ale řešení třetího brzdového světla.

Interiér je prostornější než u předchůdce, a to i kvůli o 14 milimetrů prodlouženému rozvoru a kompaktnějším sedadlům. V kufru je při natažené střeše solidních 380 litrů místa, zadní sedadla jsou navíc dělená v poměru 50:50 a víko kufru je ovládáno výhradně elektricky. Co se týče designu palubní desky, opět jde o věrnou kopii dříve představených karosářských variant. Přístrojový panel tak může tvořit 12,3palcová obrazovka, na vrcholku středové konzole může pro změnu být až 8,3palcový displej systému MMI navigation plus s ovladačem MMI touch. Nechybí ani bezdrátová nabíječka, LTE připojení k internetu, WiFi hotspot nebo volitelné audio Bang & Olufsen s prostorovým zvukem a 19 reproduktory.

Důležitou informací je u vozu s otevřenou střechou celková tuhost, která je u A5 Cabriolet i kvůli novým prahům nejlepší ve třídě. Naopak váha je mezi srovnatelnými vozy úplně nejmenší (nejlehčí verze váží 1690 kilogramů). Podvozek má vpředu i vzadu pětiprvkové zavěšení, sáhnout lze po adaptivních tlumičích, jejichž nastavení je zakomponováno do voliče jízdních režimů Audi drive select. Pod kapotou se na začátku prodeje objeví pětice motorů. Nejslabší jednotkou je dvoulitrové TDI o výkonu 140 kW (190 koní), následují třílitrová TDI o výkonu 160 kW (218 koní) a 210 kW (286 koní). Benzínovou stranu barikády okupují čtyřválce 2.0 TFSI s výkonem 140 kW (190 koní) nebo 185 kW (252 koní). Nejsilnější diesel má standardně pohon všech kol a osmistupňový automat Tiptronic, ostatní motory mají na výběr mezi šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou S tronic. K dispozici samozřejmě bude i pohon všech kol quattro.

Vrcholem nabídky bude již tradičně provedení S5 Cabriolet s vizuálními a především mechanickými změnami. Ty zahrnují mimo jiné třílitrový šestiválec TFSI o výkonu 260 kW (354 k) v kombinaci s osmistupňovým automatem Tiptronic a pohonem všech kol. Na 100 km/h se tak kabrio dostane za 5,1 sekundy a maximálně se rozjede na 250 km/h. Bezpečnost má na starosti až 30 asistentů, včetně adaptivního tempomat s pomocníkem pro jízdu v koloně. Při převrácení pomůže hliníková bezpečnostní konstrukce. Na trh se otevřená A5 podívá v březnu příštího roku, ceny začínají na 49 350 eurech (cca 1 333 000 korun). S5 Cabriolet vychází na 67 800 eur (cca 1 832 000 korun).

Vytisknout

Diskuze: Audi naděluje pod stromeček otevřenou A5, nabídne několik zajímavých řešení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Indická Škoda Rapid prošla výraznou omlazovací kúrou.

Škoda Rapid dostala předek Fabie, v Česku jí ale nekoupíte. Proč?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud