Toro Rosso si je jisté, že si svého technického ředitele Keye udrží

Technický ředitel Toro Rosso - James Key

Technický ředitel Toro Rosso - James Key | foto: Scuderia Toro Rosso

Italská stáj Toro Rosso věří, že si svého vysoce ceněného technického ředitele Jamese Keye i přes velký zájem soupeřů udrží.

Key, jenž v posledních letech postavil velmi dobré monoposty, je spojován s možným přestupem k několika týmům včetně Ferrari, které po odchodu Jamese Allisona těžko hledá adekvátní náhradu. Toro Rosso si uvědomuje zájem konkurence, jeho šéf Franz Tost si ale starosti nedělá.

"Samozřejmě, že jsme o tom hovořili, ale James má s Toro Rosso smlouvu. Je upřímnou osobností a gentlemanem. Očekávám, že svou smlouvu bude respektovat. Má také dobré pracovní podmínky a kolem sebe dobrý tým. Proto doufám, že s námi zůstane," věří Tost.

Key podle něj může vážně přemýšlet o nabídce některého z velkých týmů, jako je Ferrari, práce pro menší stáj jako Toro Rosso podle něj ale má jedinečné přínosy, jako například úroveň satisfakce, kterou by jinde zažívat nemusel.

img-responsive

Toro Rosso jako jediný tým jezdí s rok starým motorem, přesto je v šampionátu šesté před Sauberem, Manorem, Renaultem, Haasem i McLarenem | foto: Red Bull Content Pool

"Osobně si myslím, že současné prostředí v technické části Toro Rosso je pozitivní. Pracovní podmínky jsou dobré. Zbytek uvidíme příští rok, co se bude dít s šasi a s pohonnou jednotkou Renault," dodává pro motorsport.com Tost, jehož tým přejde z rok starých motorů Ferrari na aktuální specifikace Renaultu, s nímž jezdí i mateřský Red Bull.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu