Honda plánuje větší vylepšení, před Španělskem žetony čerpat nehodlá

Motor Hondy

Motor Hondy | foto: Honda

Honda chce letos žetony pro vylepšení své pohonné jednotky čerpat efektivně. Proto před Španělskem nedojde k žádnému malému vylepšení, aby později mohla nasadit větší úpravu za účelem zvýšení výkonnosti a snížení spotřeby.

Mercedes, Ferrari i Renault všichni během sezóny již nějaké žetony vyčerpali, japonský výrobce motorů na ně však stále nesáhl. Podle jeho sportovního ředitele to není proto, že by neměl prostor pro další vývoj, ale proto, že je chce čerpat co nejefektivněji.

"Doufáme, že půjde o velký pokrok. Slyšel jsem, že některé položky jsou velmi slibné, ale dokud je nedostaneme, tak neznám přesný přínos, takže si na to musíme počkat," vysvětluje Hasegawa.

Čerpání žetonů pro vývoj pohonných jednotek v sezóně 2016

Čerpání žetonů pro vývoj pohonných jednotek v sezóně 2016 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Na co se Honda v F1 při vylepšování své pohonné jednotky zaměří? "ICE (motor s vnitřním spalováním) a ERS (systém pro rekuperaci energie). To jsou oblasti, na které se při zlepšování soustředíme nejvíce. Máme 14 žetonů, což je více než Mercedes a Ferrari, stále jsme však limitováni."

"Nechceme je používat pro drobné kroky z taktického pohledu. Chceme využít žetony efektivně, spíše než pro malé pokroky. Ale nevíme, musíme se velmi pečlivě podívat na přesné výsledky vývoje," drží se Hasegawa při zemi. Byl by totiž nerad, kdyby rychlé nasazení vylepšení ohrozilo jejich spolehlivost.

img-responsive

Honda připravuje několik velmi slibných vylepšení | foto: Honda Racing F1

Potvrdil, že vývoj běží v Sakuře naplno a že se jen musí rozhodnout, kdy novou technologii nasadí a utratí žetony. "Zatím jsme se nerozhodli," uvádí s odkazem na Barcelonu, podle zdrojů z týmu však ve Španělsku k čerpání žetonů ještě nedojde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu