Alonso si přeje více výkonu v kvalifikaci, chce končit v první pětce

Fernando Alonso před závodem v Soči

Fernando Alonso před závodem v Soči | foto: McLaren

Fernando Alonso tvrdí, že společně s Jensonem Buttonem potřebují v kvalifikaci k postupu do její závěrečné části dostat více výkonu ze své pohonné jednotky, kterou připravuje Honda.

McLaren po svém spojení s Hondou v loňském roce do Q3 ještě nepostoupil, má k tomu ale čím dál blíže - naposledy mu v Rusku scházelo jen 95 tisícin sekundy.

"Potřebujeme v kvalifikaci výkon navíc, stejně jako ho mají ostatní, abychom mohli začínat na roštu výše a vyhnout se komplikacím v první zatáčce," uvádí Alonso, který v Rusku konečně vybojoval své první body, stejně jako Button, jenž se ale v první zatáčce vyhýbal kolizím, a proto se propadl o několik míst dozadu.

"Pracujeme na tom krok za krokem, s pokrokem jsme ale spokojeni. Jsme závod od závodu více konkurenceschopní, takže před Barcelonou a Monakem očekáváme, že opět zabodujeme," odhaluje španělský pilot náladu u McLarenu.

img-responsive

Fernando Alonso by chtěl končit s McLarenem do pátého místa | foto: Pirelli

"Auto se dává dobře dohromady, takže doufám, že brzy přidáme další body. Ale ostatní se také zlepšují - jako Red Bull, který bojoval o pódium v Číně. Na trati, kde výkon motoru nehraje tak velkou roli, můžou bojovat dokonce i s Ferrari. Musí tedy být naším měřítkem a cílem při podobné rychlosti," pokračuje pilot McLarenu.

"Snad budeme moci končit v první pětce. Budeme mít nové díly, stejně jako všichni ostatní. Uvidíme tedy, jestli začneme čerpat nějaké žetony, abychom získali z motoru větší výkon," dodává Alonso s odkazem na Hondu, která má k dispozici pro vývoj motoru v letošní sezóně ještě 14 žetonů.

Čerpání žetonů pro vývoj pohonných jednotek v sezóně 2016

Čerpání žetonů pro vývoj pohonných jednotek v sezóně 2016 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu