Ricciardo se obává, aby nechyboval jako Alonso

Daniel Ricciardo letos zaznamenal ústup z dobytých pozic

Daniel Ricciardo letos zaznamenal ústup z dobytých pozic | foto: Red Bull Content Pool

Španělův případ nyní slouží jako strašák při rozhodování jejich kolegů, aby místo očekávaného zlepšení nespadli ještě níž než byli. Vzhledem k tomu, že nic nelze předvídat, nejde o snadnou volbu.

Daniel Ricciardo si letos výrazně pohoršil - loni třikrát vyhrál, letos "klesl" na pouhá dvě umístění na stupních vítězů. Na rozhodování má ještě dost času, jeho kontrakt u Red Bullu vyprší až na konci příštího roku, ale Australan se domnívá, že právě Alonsův případ odchodu od Ferrari k McLarenu by měl být pro ostatní piloty varovným příkladem. Není vždy výhrou změnit tým po špatné sezóně.

"Pro rok 2017 je plánováno mnoho změn v pravidlech a to poslední, co bych chtěl udělat, je dopadnout jako Alonso, opustit palubu lodi, která se pak ocitne na pozici, na které jste chtěl být. V ideálním případě zůstanu u Red Bullu a opět budeme bojovat o dominantní postavení, ale to lze očekávat až v pozdější části sezóny," kuje plány Ricciardo. Je znám jako jeden z nejpohodovějších pilotů v paddocku, ale letos i jeho úsměv po patáliích s Renaultem poněkud zhořkl.

"Zklamání bylo větší, než bych si přál. V devíti případech z deseti jsem se překonal a udělal, co bylo mou povinností, snažil jsem se rozdávat úsměvy. Byl to pro mě především rok učení a budování charakteru. A také cesta k větší zralosti. Po většinu sezóny jsem se cítil solidně," popsal své pocity Ricciardo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu