Massovi se z F1 nechce, s Williamsem by rád pokračovat

Roky přibývají, ale Massovi se z F1 stále nechce

Roky přibývají, ale Massovi se z F1 stále nechce | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa by moc rád prodloužil s Williamsem svůj kontrakt, jehož platnost vyprší na konci sezóny 2016.

Brazilec si po odchodu z Ferrari užívá závodění za třetí nejlepší tým letošní sezóny, před přelomovým ročníkem 2017 však bude čelit silné konkurenci. Uvědomuje si, že nemá žádné záruky na setrvání v Grove, dává ale najevo, že by pro něj šlo o skvělou volbu.

"Jsem spokojený s tímto úžasným týmem a odhaduji, že oni jsou spokojeni se mnou. Musíme si ale počkat na to, jaký bude příští rok, a pro jaký další krok se rozhodnu," uvádí Massa, který na svého mladšího týmového kolegu Valtteriho Bottase ztrácí před posledním závodem 19 bodů. Pomalejší je i v kvalifikacích - průměrně o 0,119 sekundy, startuje o 1,7 místa za Finem a nepříznivé je i celkové skóre: 8:9.

"Jestli zůstanu u Williamsu, což je fantastický tým, přejdu do jiného týmu nebo skončím? Nevím. Pokud neznáte všechny souvislosti, pak se těžko odpovídá. Ale určitě bych chtěl pokračovat," má Massa jasno.

img-responsive

Felipe Massa si závodění za "fantastický" Williams užívá | foto: Williams F1 Team

V roce 2017 má dojít k velké změně pravidel, o kterých mimochodem dnes jedná Strategická skupina F1. "Pokud jeden tým něco investuje nebo odvede lepší práci než ostatní, bude mnohem rychlejší a silnější. Může se ale také stát, že rošt bude kompaktnější. Velké změny je však určitě zapotřebí, i v motoru, aby to bylo pro všechny jednodušší," domnívá se brazilský závodník.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu