Williams se proti diskvalifikaci Massy neodvolá, nechce zbytečně utrácet

Felipe Massa v Brazílii

Felipe Massa v Brazílii | foto: Williams F1 Team

Williams se rozhodl, že nepodá odvolání vůči vyloučení Felipeho Massy z Velké ceny Brazílie, v původně níž dojel na osmém místě.

Komisaři brazilskému závodníkovi na startovním roštu naměřili u pravé zadní pneumatiky teplotu 137 °C, což je o 27 °C více, než povolují pravidla. Stáj z Grove je sice přesvědčena o tom, že neudělala nic špatně - podle jejich dat teplota nepřekročila 107 °C, přesto již formálně nebude usilovat o zvrácení jejich rozhodnutí.

"Po podrobném zvážení to tým uzavřel s tím, že i když nesouhlasí s vyloučením a věří v dostatek důkazů, s nimiž by mohl rozhodnutí napadnout, formální odvolání proti němu nepodá, protože slyšení by se sotva uskutečnilo před koncem sezóny, což by ovlivnilo období, kdy si tým přeje svou pozornost upřít k sezóně 2016," uvádí Williams.

img-responsive

Felipe Massa se musí s diskvalifikací definitivně smířit, odvolání se podávat nebude | foto: Williams F1 Team

"Vzhledem k finančnímu klimatu v sportu a faktu, že rozhodnutí neovlivní pozici týmu v šampionátu konstruktérů, bylo rozhodnut, že by se jednalo o zbytečný výdaj," dodává tým, jenž má na třetím místě náskok 75 bodů na čtvrtý Red Bull.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu