Alonso lituje, že sezóna už končí: McLaren nabral správný směr

Fernando Alonso

Fernando Alonso | foto: McLaren

Fernando Alonso považuje za smůlu, že letošní sezóna už končí, protože poslední vylepšení pomohla vůz MP4-30 posunout tím správným směrem.

McLaren nasadil významný balík aerodynamických vylepšení již v Austinu, piloti byli také spokojeni s výkonnostním pokrokem 4. specifikace pohonné jednotky Hondy, byť příliš spolehlivou nebyla. Tým letošní tréninky během závodních víkendů využíval k testování a podle Alonsa je škoda, že zbývají už jen dva podniky.

"V Austinu a rozhodně v Mexiku se auto ubíralo správným směrem. V Austinu jsme nasadili určitá aerodynamická vylepšení a auto splnilo to, co jsme očekávali," hodnotí španělský pilot, který před letošní sezónou přišel z Ferrari.

"Motor se zlepšuje s každým závodem. Čtvrtá specifikace určitě oplývá vyšší výkonností. Celý balík se každý závod zlepšuje. Žel sezóna končí, ale my se s balíkem držíme pozitivního trendu. Snad to bude pokračovat během zimy bez testování či závodění," pokračuje Alonso.

Během zimy bude muset zapracovat zejména Honda na vylepšení své pohonné jednotky: "Poslední závody ukázaly určitý potenciál, který příští rok využijeme. Po stránce motoru to je zatím s otazníkem, protože některá vylepšení, v něž doufáme, jsou teď zatím jen na papíře."

img-responsive

Fernando Alonso lituje, že sezóna už končí | foto: McLaren

"Musí připravit projekt a my musíme v lednu a v únoru motory rozjet na dynamometru. Do té doby si nebudeme pokrokem zcela jisti, já jsem ale optimistou. Letos jsme se hodně naučili, pokud jde o spolehlivost, výkonnost, filozofii motoru, elektriky a turba," vysvětluje Alonso.

V pokrok věří i jeho týmový kolega Jenson Button: "Všichni jsme frustrováni tím, že se věci nevyvíjejí naším směrem. Jako tým jsme frustrováni proto, že nebojujeme na čele, což je naše chyba - je to na nás jako na týmu, aby k tomu nedocházelo.

"Raději pozoruji zlepšení, jak jsme to zaznamenali u nové specifikace motoru, a mám během závodního víkendu pár potíží, protože to je příslibem pro budoucnost - a na to se těšíme," dodává 35letý Brit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu