Horner: Honda je nadšená pro spolupráci s Red Bullem. Chce hodně peněz

Christian Horner: Honda je případnou spoluprácí s Red Bullem nadšena

Christian Horner: Honda je případnou spoluprácí s Red Bullem nadšena | foto: circuitoftheamericas.com

Christian Horner po závodě v Mexiku uvedl, že Honda by moc ráda dodávala příští rok své pohonné jednotky. Dohodu ale blokuje šéf McLarenu Ron Dennis.

Bernie Ecclestone minulý týden odhalil, že Dennis případnou dohodou Hondy s Red Bullem není nikterak nadšený a že v tomto případě uplatnil své právo veta, které má McLaren ve smlouvě s japonskou automobilkou.

"Nehovořil jsem s nikým z McLarenu kromě Rona Dennise. On je jedním z mužů, kteří do toho mohou mluvit a jehož názory jsou celkem jasné. Honda je velmi nadšená, ale žel s McLarenem mají smluvní status, který s námi nemá nic společného. Je na nich, aby se rozhodli, co chtějí dělat," uvádí Horner.

Zatímco Dennis má právo veta, Honda podle Ecclestonea podepsala také dohodu s FIA a s FOM, že po svém vstupu do F1 bude ve své druhé sezóně poskytovat motory také dalšímu týmu a že ve třetí sezóně bude mít zákazníky tři, bude-li poptávka.

Jaká je situace Hondy, na to šéf Red Bullu odpovídá: "To je na diskusi mezi těmi stranami. Já nevím. Zeptejte se jich. My se do toho nebudeme míchat. Bernie a [prezident FIA] Jean Todt dali svou pozici v této záležitosti jasně najevo, proto spoléháme na ně, že se s tím vypořádají."

img-responsive

Dostane nakonec Red Bull motory od Hondy? | foto: Honda

Moc se mu nezamlouvá ani to, že Honda za své pohonné jednotky požaduje mnohem více peněž než Todtem navrhovaných 12 milionů Euro, což nakonec vetovalo Ferrari: "Samozřejmě nebudu odhalovat důvěrné rozhovory, ale řekněme, že cena nebyla vůbec blízko cíli Jeana Todta."

Nezbývá tedy Red Bullu poslední možnost - pokračovat i příští rok s Renaultem, i když se v létě dohodli na předčasném ukončení spolupráce? "Mnoho možností nezbývá. Může se najít něco jiného. Uvidíme," dodává Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu