Lotus může přijít o dalšího sponzora pro příští sezónu, spasí ho Magnussen?

Magnussenovi svitla určitá naděje, zde o to, zda spojení se Saxo Bank vyjde

Magnussenovi svitla určitá naděje, zde o to, zda spojení se Saxo Bank vyjde | foto: McLaren

Lotus - Renault, jednoznačně prioritní neverending story letošního šampionátu. Stále nejsou známy nové okolnosti, zato se rojí informace o problémech, které tým v Enstone neustále bombardují. Hlavně ty finanční.

Tím, že Romain Grosjean opustil poněkud vratkou kocábku Lotusu se otevřel prostor pro další potenciální piloty. Jenže kdo by do týmu, který má stále nějaké problémy, spěchal? Navíc se nyní objevila zpráva, že jeden ze sponzorů, Saxo Bank, vyslovila možnost, že její spojení s Lotusem pro rok 2016 nebude pokračovat. 

Jeden z prestižních bankovních domů proslul především účastí svého týmu ve slavné Tour de France, jenže jak bylo oficiálně oznámeno před několika dny, odsud se Saxo Bank stahuje. Mohlo by to znamenat, že se daleko více zaměří na F1, ovšem otázka je, ve kterém týmu.

img-responsive

Zmizí nebo zůstane? Jedná se o sponzora Saxo Bank (na vnitřní straně zadního spoileru). | foto: Lotus F1 Team

"Nehodláme tuto situaci komentovat, dokud nebudeme připraveni podat odpovědné prohlášení, které si žádá dokončení veškerých jednání týkajících se příštího roku. V této fázi opravdu nemohu podat žádné vyjádření," prohlásil šéf banky Lars Christensen.

Komentoval také eventualitu, že by došlo ke spojení s Kevinem Magnussenem. Dánský pilot a dánský bankovní ústav by byla velice dobrá kombinace a pro Kevina by se tím pádem mohlo otevřít místo u Lotusu. A naopak, Lotus by rozhodně peníze Saxo Bank potřeboval. Ale Christensen tuto spekulaci hodnotil lakonicky: "Ne, nijak zásadně jsme to neprobírali."

Magnussenův tým se však na možnost návratu do startovního pole, kvůli kterému došlo k ukončení spojení s týmem McLaren, nevzdává a hodlá se za Dána ještě pořádně poprat. "Pokud se bavíme o budoucnu, nemá Kevin zatím nic jistého, ale pokoušíme se najít co nejlepší řešení," prohlásil jeho manažer Dorte Riis Madsen.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu