Jaké pneumatiky Pirelli přiveze do USA, Mexika, Brazílie a Abú Zabí?

Pneumatiky Pirelli

Pneumatiky Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli oznamuje, jaké směsi pneumatik přiveze pro závody v Austinu, v Mexiku, v Brazílii a v Abú Zabí.

Do USA zamíří italský dodavatel pneumatik s měkkou (žluté označení) a středně-tvrdou směsí (bílé označení), stejně jako minulý rok. Měly by nejlépe vyhovovat široké škále požadavků okruhu Circuit of the Americas s pomalými i rychlými zatáčkami a dlouhými rovinkami.

Mexiko je novým přírůstkem letošního kalendáře. Na okruhu nedaleko hlavního města vyrostly nejen nové tribuny a zázemí s boxy, ale došlo také ke změně jeho konfigurace - poslední velmi rychlá zatáčka Peraltada byla zcela přepracována a nyní povede baseballovým stadionem. Pirelli tam týmům poskytnu měkkou a středně-tvrdou směs.

Stejná kombinace pneumatik se objeví také v Brazílii, pro kterou minulý rok sice monopolní dodavatel minulý rok oznámil středně-tvrdou a tvrdou směs, po kritice ze strany týmů a jezdců ji posléze změnil. To se ale stále nebude zamlouvat domácímu Felipemu Massovi, který prohlásil, že "by tam dokonce bylo možné jezdit na super-měkkých a měkkých pneumatikách."

Finále v Abú Zabí se odjede stejně jako loni na super-měkké (červené zbarvení) a měkké směsi. Na okruhu Jas Marina se totiž závodí při západu slunce na velmi hladkém asfaltu, proto Pirelli doveze to nejměkčí, co ve své nabídce má.

Kompletní alokace pneumatik pro sezónu 2015

Kompletní alokace pneumatik pro sezónu 2015 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

V sezóně 2015 byla měkká směs tou nejpoužívanější, celkem jsme se s ní mohli setkat v 15. závodech (o dva více než loni). Středně-tvrdá se objevila třináctkrát, super-měkká šestkrát a tvrdá jen čtyřikrát (loni šestkrát).

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu