Také Tost ocenil Haasovu chytrost

Také Franz Tost uznává Haasovu dobrou strategii

Také Franz Tost uznává Haasovu dobrou strategii | foto: Scuderia Toro Rosso

Způsob, jakým se do Formule 1 dere americký tým Gene Haase nedává spát mnoha lidem. Už se kolem tohoto případu napsalo hodně, převládá však názor, že Haas dokázal plně využít poskytnutou možnost.

Gene Haas už je spoluvlastníkem týmu NASCAR, ve formuli 1 se de facto bude podporovat sám prostřednictvím firmy Haas Automation, vyrábějící obráběcí stroje.

Co se neustále přetřásá je jeho spojenectví se stájí Ferrari. Kvůli tomu byla nedávno do Maranella dokonce povolána inspekce ohledně využívání aerodynamického tunelu (více zde). Už tehdy se vyjádřil šéf Mercedesu Toto Wolff, že způsob vstupu Gene Haase do F1 považuje za velice chytrý, neboť dbá na to, aby nevybočil z dané linie pravidel.

S jeho výrokem souhlasí i další týmový šéf Franz Tost, stojící na kapitánském můstku B-týmu Red Bullu. Tým, sídlící ve Faenze a před několika lety používající v podstatě šasi Red Bullu, byl jednou z příčin zpřísnění pravidel ohledně používání "zákaznických vozů".

Na otázku, zda by na pozadí tohoto případu nyní podpořil návrat k možnosti využívat zákaznická šasi Tost odpověděl: "Ve skutečnosti o žádné obejití předpisů nejde, protože šasi pro Haase připravuje Dallara. Všechno ostatní od křídel po závěsy a motor dodá Ferrari."

Tost v podstatě potvrzuje Wolffova slova: "Haas dokázal zvolit velice dobrou taktiku, protože ve Formuli 1 vůbec není jednoduché začínat od nuly. Takže si vybrali natolik silného partnera, aby byli konkurenceschopní od samého začátku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu