Mercedes je pro uvolnění "drahého" vývoje motorů příští rok, budou-li si to ostatní přát

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Toto Wolff, šéf Mercedesu, říká, že bude uvažovat o změně svého postavení ve vývoji motorů, protože chce hodit záchranné lano Renaultu a Hondě v zájmu sportu jako celku.

Renault se snaží, aby byla jeho pohonná jednotka rychlejší i přes omezující pravidla s žetonovým systémem. Honda je taktéž pro. Mercedes tedy připouští přezkoumání omezení.

S ohledem na tuto skutečnost Mercedes přiznává, že nejlepší pro sport by bylo, kdyby přistoupili na ústupky, a dali tak Hondě a Renaultu šanci na rychlejší rozvoj.

"S někým, jako je Honda, po všech těchto bojích, musíme pochopit a najít způsoby, které jim umožní nás dohnat bez změny DNA Formule 1. Ale tohle je důvod, proč jsme vždycky byli zdráhaví ohledně vývoje v sezóně - přichází s tím obrovské náklady," řekl Wolff pro crash.net.

"Ferrari našlo mezeru a udělali to velmi chytře. Teď ale říkají, že si tím sami zavařili, protože je to drahé. Takže na poslední schůzce Strategické skupiny jsme si řekli, že ačkoli je tato skulina uzavřena a nestane se to v příštím roce - to je, jak to vidíme - v případě, že si Renault a Honda myslí, že je to potřebné, budeme diskutovat, abychom to mohli znovu zavést. Z komerční stránky to není to nejchytřejší, co můžeme udělat, ale pokud to ostatní potřebují, pokud věří, že je to třeba, aby se vzchopili, pak s tím budeme určitě souhlasit," dodal Toto Wolff.

Nicméně Wolff říká, že by vývoj měl být povolen pouze v souladu s konkurencí, vylučuje možnost pozastavení vlastního vývoje, aby se jim soupeři mohli přiblížit.

"Normálně pokud vedete tým nebo jste dodavatel motoru, musíte jít naplno a snažit se každého rozdrtit. Ale my musíme mít pochopení pro ty, kteří se potýkají s novými nařízeními. Nikdy předtím se nestalo, že by někdo žádal o zastavení vývoje, aby to ostatní mohli dohnat. To není DNA Formule 1. Toto je soutěž a my všichni bojujeme, abychom byli nejlepší. Jsou to malinké rozhodnutí a chyby, které by mohly mít velký vliv na budoucnost," zakončil šéf Mercedesu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu