Mercedes potvrzuje využití vývojových žetonů: Co nejlepší motor co nejdříve

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes včera opět vyloučil myšlenku, že by v Austrálii nastoupil s loňským motorem, aby získal více času na vývoj toho pro letošní sezónu.

Mezinárodní automobilová federace po odhalení mezery v pravidlech prodloužila čas pro vývoj pohonných jednotek až do konce sezóny 2015 - původním záměrem bylo využít 32 žetonů do konce února.

Zatímco Renault z nich využil již dvě třetiny, Ferrari si chce nechat větší část na vývoj v průběhu sezóny. Mercedes ale tento přístup nechce využít - hodlá zabrat od počátku sezóny, aby si vytvořil bodový náskok, než soupeři přijdou s vylepšeními.

"Mohu vás ujistit, že v autě máme motor specifikace 2015 už od prvního testu. Zahrnuli jsme do něj nové nápady ve všech oblastech - od vnitřního spalování po konverzi energie," uvádí šéf vývoje pohonných jednotek Mercedesu, Andy Cowell.

rosberg - mercedes
Nico Rosberg v Jerezu s novým Mercedesem F1 W06 Hybrid a novou pohonnou jednotkou
za zády (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Po 12 dnech testování se rozhodneme, co můžeme spolehlivě nasadit na startu sezóny v Melbourne. Naším cílem je využívat ten nejlepší motor co nejdříve," vysvětluje Cowell filozofii Mercedesu, který letos bude obhajovat tituly a své pohonné jednotky poskytovat také dalším třem týmům: Force Indii, nově Lotusu a Williamsu.

 

Tip: Fotografie z testování v Jerezu najdete v naší fotogalerii s filtry zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 39 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu