Pérez na mexický okruh nemá nejlepší vzpomínky aneb kdy si ho všiml miliardář Slim

Pérez, Sergio

Pérez, Sergio | foto: Sahara Force India

Sergio Pérez vzpomíná na začátky své závodní kariéry na domácí půdě - na okruhu, kde se v příští sezóně pojede Velká cena Mexika - a na to, jak si ho všiml miliardář Carlos Slim.

Seriál Formule 1 se v roce 2015 po 23 letech vrací do Mexika, které bude 1. listopadu hostit velkou cenu na okruhu Autódromo Hermanos Rodríguez. Jaké vzpomínky má na svůj domácí okruh jezdec Force Indie, Sergio Pérez?

"Na ten okruh moc dobré vzpomínky nemám. Naposledy jsem tam byl před 10 lety. Jel jsem na jeho části národní motokárový šampionát. Pro mě šlo o velmi důležitý závod, abych mohl předvést svůj talent týmům IndyCar," popisuje Pérez.

"Měl jsem v Mexiku zvláštní licenci. Bylo mi 14 let a závodil jsem proti dvakrát starším lidem. Havaroval jsem s jiným jezdcem o jeden závod dříve a oni mi mou licenci sebrali. Byl to velký boj o to, jestli budu moci závodit nebo ne a my jsme museli navštívit federaci.

Nakonec řekli ne, ale dovolili mi se kvalifikovat bez tréninku kvalifikace a já jsem skončil druhý. Nakonec mi ale v den závodu sebrali auto. Hodně jsem se snažil o to bojovat, ale nakonec jsem to musel vzdát," vzpomíná mexický Pérez. Naštěstí to neznamenalo jeho konec v motorsportu.

perez
Sergio Pérez na slavný mexický okruh nedaleko hlavního města nemá ty nejlepší vzpomínky,
znovu na něm bude závodit po 11 letech (foto: Sahara Force India)

"Tehdy vlastně má kariéra ale odstartovala, protože se to dozvěděl Carlos Slim a Telmex. Zavolali mi a dali mi šanci závodit mimo Mexiko. Takže to bylo naposledy, co jsem tam závodil," dodává Pérez, který se tedy na slavném domácím okruhu příští rok představí po dlouhých 11 letech.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu