Williamsová: Důležité je, že jsme stále třetí před Ferrari

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Claire Williamsová také přiznala, že strategie na dvě zastávky v závodě u Valtteriho Bottase nevyšla.

Felipe Massa skončil ve Velké ceně Singapuru na pátém místě a jeho 10 bodů zajistilo týmu Williams setrvání na třetí příčce v pořadí Poháru konstruktérů, i když na okruhu Marina Bay získal o šest bodů míň než Ferrari. Claire Williamsové se včerejší bilance líbí i přes kritická slova Massy směrem k týmu kvůli jeho strategii.

„Nemluvila jsem s Felipem a nevím, co řekl, ale závod to byl náročný, jak jsme to konečně očekávali,“ prohlásila Williamsová. „Felipe odvedl fantastickou práci při strategii na dvě výměny pneumatik. U Valtteriho Bottase ta strategie moc nefungovala, ale důležité je, že jsme si udrželi třetí příčku v Poháru konstruktérů před Ferrari.“

Po dvou okruzích, které Williamsu FW36 vyhovovaly (Spa a Monza) v týmu věděli, že na městském okruhu v Singapuru bude situace v závodě jiná. Od pátečního rána až do nedělního večera se celý tým snažil, nakonec ale Bottas nebodoval.

„Věděli jsme, že závod v Singapuru bude pro nás těžký,“ zdůrazňuje Williamsová. „V druhém volném tréninku jsme byli na sedmnáctém a osmnáctém místě. Na tak těžkém okruhu jsme dosáhli fantastický výkon vzhledem k tomu, kde jsme byli v průběhu volných tréninků. Rychle jsme se naučili některé věci a proto jsme mohli rychle vyřešit problémy.

Se svými jezdci jsme velmi spokojeni. Felipe měl letos dost smůly, rádi jsme ho viděli na pódiu v Monze. Valtteri je samozřejmě zklamán, ale aspoň se mu podařilo udržet svůj vůz na okruhu v posledním kole i přes malou přilnavost k asfaltu.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu