McLaren mírní očekávání fanoušků: Silverstone nám moc sedět nebude

Magnussen, Kevin

Magnussen, Kevin | foto: McLaren

McLaren během domácího závodu v Silverstone velký obrat k lepšímu nečeká. Vlastosti tamějšího okruhu totiž letošnímu vozu MP4-29 moc nenahrávají.

"Stejně jako v Rakousku nebudou rychlé zatáčky a esíčka evidentně MP4-29 sedět, protože balík našeho vozu v táhlých, rychlých zatáčkách neexceluje. Z toho závodu jsme si však mohli odnést některá pozitiva, takže doufám, že budeme moci ten trend o nadcházejícím víkendu udržet," uvádí závodní ředitel Eric Boullier.

"Před našimi domácími fanoušky a rodinami mnoha lidí, kteří tvrdě pracovali na tom, aby voz dostali na rošt, budeme čelit dodatečnému tlaku. Vím, že tento závod nebude našemu balíku vyhovovat nejlépe, přesto doufám, že o tomto víkendu budeme moci něco z jejich tvrdé práce splatit," pokračuje Francouz, který po příchodu z Lotusu nahradil Martina Whitmarshe.

Na svou závodní premiéru se na britském okruhu těší nový pilot McLarenu Kevin Magnussen: "V Silverstone jsem testoval loni během testu mladých jezdců, takže jsem s okruhem docela dobře seznámený... Je to čest závodit v 50. velké ceně v Silverstone o tomto víkendu - a doufám, že to jako britský tým dokážeme oslavit něčím zvláštním."

magnussen
Kevin Magnussen zná Silverstone z loňských testů mladých pilotů (foto: McLaren Mercedes)

McLarenu v šampionátu patří před letošním devátým podnikem šesté místo, na pátý Williams ale ztrácí jen 13 bodů, čtvrtá Force India je ještě o další dva body dále. Cílem je však porazit třetí tým.

"Naším cílem musí být souboj s Ferrari v šampionátu konstruktérů. Být třetí není velkým cílem, je to ale mnohem lepší než loni, kdy jsme skončili pátí a kdy jsme se celou dobu kolem tohoto místa také pohybovali," dodává Jenson Button.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu