Magnussen: Nesnáším, když mě někdo porovnává s mým otcem

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Kevin Magnussen také nemá rád, když se o něm mluví jako o synovi bývalého jezdce F1

Kevin Magnussen zajel skvělou první velkou cenu F1 ve své kariéře, po které se postavil na pódium. Mladého dánského jezdce často porovnávají s jeho otcem, Janem Magnussenem, který byl testovacím pilotem McLarenu, absolvoval za něj jeden závod a pak byl půldruhé sezony v týmu Stewart. V rozhovoru pro německý tisk se Kevin přiznal, že nesnáší porovnávaní se svým otcem.

Kevin Magnussen: „Nemyslím to špatně, miluju svého otce, vždy byl pro mne hrdinou, ale dráždí mě, když jsem pro některé lidi jenom synem bývalého jezdce F1. Můj táta byl testovacím jezdcem McLarenu a v tom roce jsem v den svého narození dostal od Rona Dennise vtipný dopis, ve kterém stálo: „Jestli budeš tak rychlý, jako Tvůj otec, zavolej mi!“ Před několika lety ten dopis našel můj manažer a Ronovi zavolal. Tak jsem se dostal do mládežnického programu v McLarenu.

Protože jsem jezdec, mým cílem bylo vždy jezdit ve Formuli 1. Koneckonců se také chci jednou stát mistrem světa. Nic není důležitější. Vím, že je to náročný cíl – zeptejte se Sebastiana Vettela! Když se na něj člověk kouká, zdá se, že vítězství přicházejí jen tak, ale to není pravda. V současnosti se nováčkům jezdí v F1 hůř, než v minulosti. Já jsem neměl možnost tolik testovat, takže má příprava nebyla úplně ideální."

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu