Hamilton se bojí, že jeho problémy budou pokračovat i v Kanadě

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis Hamilton věří, že jeho šance na nějaký větší úspěch v Grand Prix Kanady budou záviset hlavně na progresu, který se mu podařilo udělat ohledně zvládání svých brzd.

Britský jezdec týmu Mercedes se v posledních třech závodech musel v kvalifikaci vždy sklonit před svým týmovým kolegou, který startoval z pole position. Němec také získal vítězství v poslední GP Monaka. Hamilton již dříve připustil, že by potřeboval více štěstí, aby mohl soupeřit s Rosbergem. 

Hlavním problémem Hamiltona je totiž ovládání auta při brždění, což je něco, jak sám přiznává, s čím bude v Montrealu hodně bojovat, pokud se mu tento problém již nepodařilo vyřešit. Přitom v Kanadě již dokázal třikrát vyhrát. 


V Monaku měl Hamilton smůlu (Foto: Daimler AG)

"Vše je to v brždění," řekl Lewis Hamilton o svých problémech s brzdami. "Je to pouze můj pocit v autě. Věřím autu. Auto je skvělé, což Nico dokázal. S autem musíte prostě cítit úplný soucit, což já necítím. Tato trať je celá o pozdním brždění a já jsem vždycky byl jedním z těch, kteří šli na brzdy mezi posledními. Proto jsem zde byl úspěšný. Nebrzdil jsem pozdě celý rok, takže mi to zde asi moc dobře nepůjde."

Hamilton získal v Kanadě svoje první vítězství v roce 2007, to bylo jeho první z aktuálních tří na této trati. V pěti závodech se také třikrát postavil na pole position a v kvalifikaci na této trati nikdy nebyl poražen svým týmovým kolegou. "Vždy jsem zde byl silný v autě, kterému jsem věřil. Teď mám auto, ve kterém se cítím ne úplně pohodlně, ačkoliv je to skvělé auto." 

"Nemůžu říci, že by to do sebe jen tak zapadlo. Snad auto lépe zvládnu a budu se v něm cítit lépe tento víkend. Doufám, že z tohoto víkendu si toho budu moci odvést hodně pozitivního. Přijíždím sem masivně odhodlán získat zpět důvěru od lidí."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu