Red Bull reaguje na kritiku a "čisté spekulace" Briatoreho

Briatore, Flavio

Briatore, Flavio | foto: Lotus F1 Team

Red Bull zareagoval na kritiku Flavia Briatoreho, podle něhož je Christian Horner zbabělcem a vztahy mezi Sebastianem Vettelem a Markem Webberem se již nedají dát do pořádku - proto Australan tým opustí.

Podle Red Bullu se jedná o "čisté spekulace. Po dvou závodech v současné sezóně je příliš brzy na to, abychom hovořili o roku 2014," uvádí tým pro BBC Sport. "To, že Mark za tým nebude v roce 2014 jezdit, je čirá spekulace."

"Markův kontrakt byl v několika posledních letech obnovován vždy po roce - pravidelně se rozhodl jezdit každý rok za tým, který si podobně přál pokračování spolupráce s ním, protože je výborným pilotem a konkurenceschopným závodníkem," vysvětluje rakouská stáj.

Briatore rovněž Hornera obvinil (více zde), že je slabým šéfem, když po prvním vítězství v sezóně nejde přebrat vítěznou trofej na pódium. "Je to názor jedné osoby, že by šéf týmu musel jít na podium po prvním vítězství v roce. Christian to předtím vždy nedělal, Lotus ostatně také neposlal svého šéfa týmu na pódium v Austrálii, takže tohle je nepodstatné."

vettel
Red Bull: Christian Horner dva talentované závodníky zvládá (foto: Red Bull Racing)

"'Slabý' šéf týmu by nedokázal řídit tým ke třem mistrovským titulům v řadě a dohlížet a řídit rozsáhlou práci týmu, na které má zásluhu, při současném zvládání dvou talentovaných pilotů. Tohle se v historii sportu podařilo pouze čtyřem týmům," dodává Red Bull.

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu