Spekulace o Hamiltonovi se chýlí ke konci

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren předložil Lewisi Hamiltonovi novou nabídku s vylepšenými podmínkami. Britská stáj ho chce přesvědčit, aby zůstal u nich a neodcházel do Mercedesu. 27letý jezdec však stále s podpisem smlouvy otálí.

Podle posledních zpráv roste u britského týmu McLaren důvěra ve fakt, že Hamilton zůstane. Na tom by nic neměla změnit ani porucha převodovky, která ho vyřadila z Velké ceny Singapuru. Jak před, tak i po odstoupení bylo jezdcovo chování v táboře McLarenu lepší, než bylo v předešlých závodech.

The Guardian přišel s tím, že stáj očekává, že jeho jezdec zůstane v týmu, rozhodnutí by mělo padnout do týdne: "Hodně lidí v McLarenu očekáválo, že Lewis odejde k Mercedesu. Jenže ten byl velmi povzbuzen posledními vylepšeními na voze, které z něj udělali nejrychlejší stroj v poli."

V pondělí navíc šéf F1, Bernie Ecclestone, prohlásil, že zatímco dříve si byl jistý tím, že Hamilton odejde do Mercedesu, tak teď už o tom přesvědčen není: "Nemyslím si, že Hamilton ví, co bude dělat.

Poslední 3 závody se týmu dobře povedly, nevím co ho předtím znepokojovalo. Byl ale rozhodnutý odejít. Jenže pak změnil svoje rozhodnutí. Jak je na tom s odchodem teď, to nevím," řekl Bernie.

The Guardian dále píše, že McLaren vylepšil svoji nabídku Hamiltonovi, což zvyšuje jejich sebevědomí, že jezdec zůstane. Jenže noviny dále uvádějí, že "smlouva zajištující setvrání Hamiltona stále ještě není. Nabídka je stále nižší než to, co si Hamilton momentálně vydělá."

The Times uvádějí, že "žádný divák není schopný odhadnout, jakou cestou se Lewis vydá. Jednání o jednom z nejdéle diskutovaných kontratků v historii F1 probíhají za zavřenými dveřmi."

A podle The Daily Telegraph by dokonce Niki Lauda mohl dostat jednu z předních rolí u Mercedesu. Tím by mohl Hamilton získat větší důvěru v Mercedes, v jehož čele by stála dvojice Lauda (trojnásobný mistr světa F1) a Ross Brawn.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu