Prost respektoval pouze Sennu

S blížícím se desátým výročím od tragické nehody Ayrtona Senny v Imole na Brazilského šampiona vzpomínají jeho kolegové a soupeři.

Ve druhé polovině 80. let sváděli tvrdé souboje Ayrton Senna s Alainem Prostem u McLarenu. Běžně zašli až za hranice čistého předjíždění a hájení pozice. A jejich rivalita přetrvávala i v letech devadesátých, až do roku 1993, kdy se opět smál Alain Prost po zisku svého čtvrtého titulu a odešel z F1.

Mnohokrát se mohlo zdát, že mezi těmito soupeři, možná největšími rivaly v historii F1, nebyla pouze rivalita, ale skoro až nenávist. Dnes však Alain Prost vzpomíná na svého soupeře s respektem: "Byl jediným pilotem, kterého jsem uznával."

Jeho kvality vyzdvihuje i Gerhard Berger, který se s ním rovněž nejednou utkal na trati: "Jedině on byl tak skvělým řidičem, že nikdo nevěřil, že by se mu mohlo něco stát."

Shodou nešťastných náhod však Sennův Williams v zatáčce Tamburello nereagoval na řízení. Nikdy se již nedozvíme, kolikrát by byl šampionem Michael Schumacher, kdyby Ayrton mohl závodit o několik let déle...

Foto: archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu