Alonso: Zvolili jsme bezpochyby tu nejlepší strategii

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso ke konci Velké ceny Kanady doplatil na vysokou degradaci pneumatik. Přesto po závodě tvrdí, že Ferrari zvolilo tu nejlepší strategii.

Španěl se dostal po prvních zastávkách v 19. kole ze 70 do vedení Velké ceny Kanady. A zatímco Lewis Hamilton, jenž včera létal jako urvaný z řetězu, přezouval v 51. kole podruhé a 6 kol před koncem pod vlivem okolností i Sebastian Vettel, Alonso pokračoval tvrdošíjně dále až do cíle.

Ztrácel přitom jednu pozici za druhou. Krom Hamiltona si jej podal také Romain Grosjean a Sergio Pérez, kteří vsadili také pouze na jednu zastávku, a v závěru to po pozdní zastávce zvládl ještě i Vettel.

Po závodě však Alonso strategii Ferrari na Twitteru brání a vysvětluje: "Aby někdo nebyl zmatený: degradace byla ke konci nečekaně vysoká, ale strategie byla bezpochyby tou nejlepší! Totéž platí o Grosjeanovi a Pérezovi."

Grosjean ale stavěl o 2 kola později než Alonso a nepotýkal se s takovou degradací, Pérez jako jeden z mála startoval na tvrdší ze dvou nabízených směsí a do boxů zajel až o 22. kol po Ferrari. Red Bull ke konci zareagoval pružněji než Scuderia a rozhodně neprohloupil.

alonso
Fernando Alonso měl v Kanadě na víc (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu