Ecclestone by byl rád, kdyby Schumacher zůstal, chtěl by však vidět jeho úspěchy

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Promotér Formule 1 Bernie Ecclestone by byl rád, kdyby Michael Schumacher prodloužil svůj pobyt ve Formuli 1.

Slavnému sedminásobnému mistrovi světa letos vyprší smlouva s Mercedesem. Přestože se v závodech stále trápí - na kontě má letos pouze 2 body za dvě desátá místa - v Monaku se dočkal velkého úspěchu, když vyhrál sobotní kvalifikaci, za což si vysloužil pochvalu od šéfa McLarenu Martina Whitmarshe i jeho pilota Jensona Buttona (více zde).

Ecclestone si uvědomuje, jak je Schumacher pro jeho byznys přínosný, a byl by rád, kdyby u závodění v F1 ještě nějakou dobu zůstal: "Stále je velkým jménem. I když bychom všichni raději viděli spíše úspěšného, než neúspěšného Schumachera."

Michael zatím veškeré debaty o budoucnosti odmítá a soustředí se na závodění. O víkendu jej čeká závod v Kanadě, na který se již velmi těší: "Velká cena Kanady je vždy o výborné atmosféře na dráze a ve městě.

Kanadští fanoušci proměňují celý víkend ve skutečnou oslavu a pro nás, piloty, je skvělé pociťovat jejich vášeň pro motorsport. Přirozeně nás to žene vpřed a bylo by příjemné, kdyby na konci víkendu měli více důvodů k oslavám."

schumacher
Loni byl Michael Schumacher v Kanadě čtvrtý, dokáže o víkendu tento výsledek vylepšit a potěšit (nejen) Bernieho Ecclestona? (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Co Schumacher očekává od samotné velké ceny? "Závod v Montrealu je obvykle nabitý událostmi, jak jsme viděli minulý rok. Charakteristika okruhu by nám měla vyhovovat a spoléháme na to, že tam naše auto bude rychlé." Na rovinkách v Kanadě by měl být Mercedes díky svému dvojitému DRS obzvlášť konkurenceschopný.

"Jak už jsem řekl: výlet do Montrealu za to vždy stojí. A doufejme, že se náš letošní výlet obzvlášť vyplatí," uzavírá Schumacher.

Diskuze:

Počet příspěvků: 56 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu