Mercedes slaví pole-position po 57 letech!

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Pirelli

Netradičním vítězem kvalifikace na Velkou Cenu Číny se stal Nico Rosberg s vozem Mercedes. Je to první postavení v čele startovního roštu jak pro samotného jezdce, tak pro tým Mercedes od doby, co se vrátil do F1 se svou vlastní stájí do světa Grand Prix (sezona 2010).

26 letý Němec zajel čas 1:35,121 min., což mu zajistilo zisk pole position s pohodlným náskokem. Nico Rosberg měl náskok před svým nejbližším pronásledovatelem více než 0,5s, a tak může slavit svoji historicky první pole position ve Formuli 1. Syn Kekeho Rosberga jede přitom už svůj 111. závod v F1.

Také pro Mercedes je tato pole position historickým počinem. Tovární tým německé automobilky se naposledy radoval z vyhrané kvalifikace v roce 1955. Za volantem "stříbrného šípu" seděl tehdy Juan Manuel Fangio a jela se Velká cena Itálie.

"Dnes to šlo velmi dobře a je to pro mě velmi speciální pocit," popisuje Nico Rosberg, který ale zůstává realistou a ví, že rychlost Mercedesu v závodech ještě není na úrovní nejlepších: "Nyní se samozřejmě moc těším na zítřejší závod. Je jasné, že v závodech nebýváme tak rychlí jako v kvalifikacích, ale děláme pokroky. Pokusíme se zítra udělat vše nejlíp, jak jen bude možné, zapracujeme na tom v noci a uvidíme, co můžeme udělat s nastavením auta. Potom se z toho jednoduše pokusíme dostat maximum. Je těžké teď předpovídat, co uděláme zítra, takže si počkáme a uvidíme."

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu